Ο εικονιζόμενος κύριος που είχα τη χαρά να γνωρίσω σήμερα είναι ο Stéphane Derenoncourt, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του κρασιού στη Γαλλία και τον κόσμο. Είναι απίστευτα θετικό να επισκέπτονται άνθρωποι τέτοιου βεληνεκούς τη χώρα μας, και αυτό το χρωστάμε στην εταιρεία ΓΕΝΚΑ. Βεβαίως ο Stéphane Derenoncourt δεν ήρθε στη χώρα μας (μόνο) για μία γευσιγνωσία και ένα δείπνο, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, επειδή ξεκινάει μία ουσιαστική συνεργασία με τη ΓΕΝΚΑ, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν εν καιρώ.


Απλός, παραστατικός και με τολμηρό λόγο, ο Stéphane Derenoncourt μας παρουσίασε μία ομάδα κρασιών από τα Châteaux που ανήκουν στο πελατολόγιό του, και παράλληλα μας εξιστόρησε την πορεία του στο χώρο, που είναι τόσο εκρηκτική, όσο και η προσωπικότητά του. Δεν είναι βλέπετε μικρό πράγμα το γεγονός ότι ένας νέος που, χωρίς καμία εκπαίδευση ή παράδοση στο κρασί, κατέβηκε στο Bordeaux την (μυθική) χρονιά του 1982 για να δουλέψει στον τρύγο για χαρτζιλίκι, σήμερα είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους συμβούλους οίνου στον κόσμο με πελάτες στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, το Λίβανο, τη Συρία και την Τουρκία (μόνο πέρυσι απέρριψε 150 νέες προτάσεις συνεργασίας)! Το εκπληκτικό με τον Stéphane Derenoncourt είναι ότι, επειδή δεν είναι οινολόγος (και το λέει και το φωνάζει!), η προτεραιότητά του είναι η δημιουργία κρασιών για φαγητό και για απόλαυση, πάντα από τη σκοπιά του οινόφιλου.

Αρκετοί από εσάς είχατε τη χαρά να μοιραστείτε τις γνώσεις και την εμπειρία του Stéphane Derenoncourt χτες το βράδυ στο ειδικό δείπνο που οργάνωσε το Cellier Wine Club για τα μέλη του. Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να παραστείτε στο δείπνο μην ανησυχείτε - θα σας τα πω όλα εγώ! Μόνο που θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο, και συγκεκριμένα μέχρι το τεύχος Απριλίου του "ΟΙΝΟΧΟΟΥ".

Nassos
1/31/2009 05:48:35 pm

Νομίζω πως οδεύεται στα χνάρια του συνεντευξιαζόμενού σας!...

Reply
1/31/2009 07:51:15 pm

Βέβαια αν συμβεί αυτό που λες, θα χρειαστώ έναν άξιο νομικό σύμβουλο, για να με συμβουλεύει σε κάθε μου βήμα. Είσαι εύκαιρος;... ;-)

Reply
Nassos
1/31/2009 08:26:45 pm

Δεν το συζητώ κε Καθηγητά!
Οι υπηρεσίες μου στη διάθεσή Σας!!
Τιμή μου..

ReplyLeave a Reply.