Ποια είναι τα πλάνα σας για τις επόμενες ημέρες; Από οινικής πλευράς εννοώ, δεν θέλω - προς Θεού - να γίνω αδιάκριτος...

Αν πάντως βρίσκεστε ή έχετε σκοπό να επισκεφτείτε την Βόρεια Ελλάδα μέσα την ερχόμενη εβδομάδα, τότε η ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. (η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος) έχει να σας κάνει δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις:


- Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2008 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης, οι φίλοι του οινοτουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα γνωρίσουν τα μέλη του δικτύου που πλαισιώνουν τα επισκέψιμα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Στην εκδήλωση αυτή, τα μέλη των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος (επισκέψιμα οινοποιεία, ξενώνες, εστιατόρια, επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων και εναλλακτικών δραστηριοτήτων) θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε όσους θελήσουν να επισκεφθούν την Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας όλα τα σημεία του αμπελοοινικού, πολιτισμικού, γαστρονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 14.00 έως τις 22.00 και η είσοδος είναι 5 ευρώ.

- Επιπλέον, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, τα μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε., 36 οινοποιητικές εταιρείες, θα ανοίξουν για πέμπτη συνεχή χρονιά τα οινοποιεία τους ώστε το οινόφιλο κοινό να τα επισκεφθεί και να ξεναγηθεί, να δοκιμάσει και να αγοράσει κρασί σε ειδικές τιμές. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, με στόχο κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για το κρασί.


Πληροφορίες, χάρτες και διάφορα άλλα χρήσιμα στοιχεία θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος (www.wineroads.gr).
Ελπίζω να καταφέρετε να λάβετε μέρος σε μία ή και στις δύο ιδιαίτερα σημαντικές πρωτοβουλίες των οινοπαραγωγών του Βορρά. Δυστυχώς εγώ δεν θα μπορέσω να παραστώ, τουλάχιστον στην Έκθεση της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, αφού θα βρίσκομαι σε οινο-γαστρονομική αποστολή στην όμορφη πόλη της Βαρκελώνης μέχρι και την Τρίτη.


Πάντως μην παραλείψετε να τσεκάρετε τακτικά το TeLeGourmet αυτές τις μέρες - φεύγω εξοπλισμένος με κάμερα, λάπτοπ και όλα τα απαραίτητα, ώστε να μοιραστώ μαζί σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τα όμορφα μέρη και τις ξεχωριστές ντόπιες γεύσεις που σκοπεύω να ανακαλύψω στην μητρόπολη της Καταλονίας!...


Αθήναιος
5/9/2008 04:51:33 pm

Καλά να περάσετε!

ReplyLeave a Reply.