Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και την υπερηφάνειά μου για μία (ακόμα) μεγάλη διεθνή διάκριση για το Ελληνικό κρασί.

Αυτό το μήνα το Αμερικάνικο περιοδικό κρασιού Wine Spectator, το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία περιοδικό κρασιού στον κόσμο, ανακοίνωσε, όπως και κάθε χρόνο, το Top 100 των κρασιών της χρονιάς από όλο τον κόσμο, με βάση τις αξιολογήσεις των έγκριτων δοκιμαστών/κριτών του. Η λίστα περιλαμβάνει τα 100 κορυφαία κρασιά του κόσμου για τη χρονιά που πέρασε, που προέρχονται από 13 χώρες, από 5 ηπείρους.

Μέσα λοιπόν στο Top 100 για το 2007 διακρίθηκαν και 2 Ελληνικά κρασιά: Πρόκειται για το Villare από την Οινοποιία Emery στη Ρόδο (86η θέση, βαθμός: 90%), καθώς και το Αθήρι-Ασύρτικο Σαντορίνη, από το Οινοποιείο Σιγάλα στην Σαντορίνη (93η θέση, βαθμός 90%). Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι η διάκριση αυτή αφορά σε μία γηγενή και όχι τόσο διαδεδομένη Αιγαιοπελαγίτικη λευκή ποικιλία, το Αθήρι.

Το Αθήρι, όταν η πρώτη ύλη προέρχεται από πραγματικά επιλεγμένα αμπελοτόπια και οινοποιείται σωστά, μας δίνει ένα πραγματικά κομψό και απολαυστικό ξηρό λευκό κρασί, το οποίο συνοδεύει τέλεια τα καλύτερα πιάτα που μπορεί να φέρει στο τραπέζι μας η θαλασσινή, νησιώτικη κουζίνα της χώρας μας.


Όσοι ενδιαφέρονται να δουν την πλήρη λίστα του φετινού Top 100 του Wine Spectator, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ.

Θερμά συγχαρητήρια και στα δύο εξαιρετικά ελληνικά οινοποιεία για τις διακρίσεις αυτές. Πάντα επιτυχίες!


Leave a Reply.