Καλησπέρα σας και Καλό Χειμώνα! Ναι, και μένα με στενοχωρεί που το λέω, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Χειμώνας - όπως και ο κολιός - χρεώνονται στον Αύγουστο.

Επανέρχομαι μπροστά στο πληκτρολόγιο αυτή την ιδιαίτερη μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Εθνική μας ομάδα στο μπάσκετ αποκλείστηκε από την τελική τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο "κεραυνός" Bolt από τη Τζαμάικα έσπασε (και) στην κούρσα των 200μ τα χρονόμετρα, ενώ η Μαδρίτη θρηνεί μετά από ένα πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο αεροδρόμιό της. Βεβαίως, σε πείσμα όλων των παραπάνω, η πρώτη είδηση στο κεντρικό δελτίο του STAR σήμερα ήταν το γεγονός ότι η Νατάσα Θεοδωρίδου και η επώνυμη παρέα της καρδιοχτύπησαν στο σκάφος τους από τα μποφώρ του Αιγαίου...


Όπως καταλαβαίνετε προσπαθώ να μπω σιγά-σιγά στο κλίμα της συγγραφικής μου δραστηριότητας μετά από τις πιο χαλαρωτικές διακοπές των τελευταίων ετών, που πέρασα στην όμορφη Κρήτη. Εκεί, φάγαμε και ήπιαμε εξαιρετικά, και τα οινο-γαστρονομικά highlights των διακοπών θα σας τα εξιστορήσω στις επόμενες ημέρες, μαζί με διάφορα άλλα ενδιαφέροντα από την Ελληνική και ξένη επικαιρότητα του κρασιού και της γεύσης.


Όσοι βρίσκονται ακόμα σε διακοπές (ή θα φύγουν τώρα), αυτοί είναι από τους πιο τυχερούς, καθώς θα βρουν λιγότερη πολυκοσμία και καλύτερες τιμές εκεί που θα πάνε. Για μένα οι διακοπές τελείωσαν και ο Σεπτέμβριος αναμένεται ιδιαίτερα πολυάσχολος. Ήδη έχω προσκληθεί να μιλήσω σε μία ημερίδα για τον οινοτουρισμό στη Ρόδο στις αρχές του μήνα, ενώ το πρώτο Σαββατοκύριακο θα βρίσκομαι στη Νεμέα για να παραστώ (και να καλύψω δημοσιογραφικά) τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε χρόνο. Αμέσως μετά, τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, θα συμμετάσχω σε εκδήλωση για τα κρασιά του Αττικού Αμπελώνα, τον οποίο δεν πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο επειδή βρίσκεται "μέσα στα πόδια μας"...

Και έπονται πολλές ακόμα εκδηλώσεις, παρουσιάσεις νέων κρασιών από εισαγωγείς και αντιπροσώπους, και πάει λέγοντας. Θα σας κρατήσω ενήμερους εγκαίρως για όλα αυτά, γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον και κανείς οινόφιλος δεν πρέπει να τα χάσει.


"Τα κεφάλια μέσα" λοιπόν, όπως λένε... Η νέα σεζόν για μας που αγαπάμε το κρασί και τη γεύση ξεκινάει!...


Nassos
8/20/2008 08:14:27 am

Καλώς ήρθατε!!!
Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένουμε και άλλα ταξίδια...

ReplyLeave a Reply.