Παραμένω στην Κύπρο (δυστυχώς μόνο ηλεκτρονικά, καθώς επέστρεψα προχτές στην Αθήνα) και στον 4ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου.

Πριν ασχοληθούμε με τα αποτελέσματα και τις βραβεύσεις, πρέπει να σας πω ότι έμεινα εξαιρετικά ευχαριστημένος, τόσο από την προσωπική μου εμπειρία, όσο και από το επίπεδο των κρασιών που δοκίμασα. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 33 παραγωγοί με 136 ετικέτες, εκ των οποίων οι 43 βραβεύτηκαν. Τα μετάλλια ήταν 2 Μεγάλα Χρυσά, 11 Χρυσά, 27 Αργυρά και 3 ειδικές διακρίσεις.

Δεν μπορώ να μην (ξανα)εκθειάσω και την άρτια διοργάνωση του Διαγωνισμού σε κάθε στάδιό του, ξεκινώντας από την διαδικασία δοκιμής και βαθμολόγησης, τη φιλοξενία, μέχρι και το επίσημο δείπνο της βραδιάς της απονομής των μεταλλίων. Θεωρώ επιπλέον απίστευτα εύστοχη κίνηση την πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια στο δείπνο, ο οποίος με την παρουσία του, την ομιλία του και την βράβευση των χρυσών νικητών, έδειξε έμπρακτα τη στήριξη του κράτους στο Κυπριακό κρασί και εξασφάλισε στο διαγωνισμό και τον κλάδο γενικότερα κύρος και δημοσιότητα ανυπολόγιστης αξίας (Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας).

Τα αποτελέσματα μπορεί να τα δει και να τα κατεβάσει όποιος θέλει, ανοίγοντας το αρχείο που ακολουθεί παρακάτω. Νομίζω ότι διαβάζοντάς τα θα μοιραστείτε κι εσείς μαζί μου τον ενθουσιασμό μου για τις διακρίσεις των κατηγοριών που χρειάζονται τη στήριξη και την αποδοχή όλων, όπως είναι τα κρασιά από γηγενείς ποικιλίες και τα ροζέ κρασιά. Οι διακρίσεις που έλαβαν μαρτυρούν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Κυπριακό κρασί τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης του Κυπριακού Αμπελώνα.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές του Διαγωνισμού, και συγκεκριμένα το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΣΑΠ), καθώς βέβαια και όλους τους διακριθέντες!


4th_cypriot_wine_contest_09_results.pdf
File Size: 95 kb
File Type: pdf
Download File

3/21/2011 04:23:23 pm

Thanks for your content and I will go back again soon because this place is so interesting .

ReplyLeave a Reply.