Σήμερα βγήκα έξω νωρίς για να αγοράσω τον ΟΙΝΟΧΟΟ, αλλά και για να πάρω λουλούδια για την καλή μου.

Καθότι Σάββατο, βέβαια, και ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αρκετοί από εσάς φαντάζομαι ότι σηκωθήκατε από το κρεβάτι λίγο πιο αργά - και πολύ καλά κάνατε. Αν λοιπόν δεν είχατε την ευκαιρία να ακούσετε τις οινικές μου συμβουλές για την αποψινή βραδιά στο πρωινό μαγκαζίνο του Ant1 Radio, με χαρά θα σας παραπέμψω σε άλλους ειδικούς:

- Αφ' ενός λοιπόν στην δημοφιλή ιστοσελίδα οινογαστρονομίας Epicurious.com, και στο άρθρο του James Oliver Cury με συμβουλές για την επιλογή κρασιού στο εστιατόριο απόψε, έτσι ώστε να μη βλάψετε ούτε την εικόνα σας, αλλά ούτε και την τσέπη σας. Τα 5 top tips του James, λοιπόν, θα τα μάθετε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

- Αφ' ετέρου στον Mark Phillips, που είχα γνωρίσει προσωπικά το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ο Mark ξεκίνησε από χόμπυ ένα μικρό club οινοφίλων στο Σικάγο πριν από χρόνια, το οποίο πλέον έχει δώσει τη θέση του στην ένωση Wine Tasting Association, ένα πολύ ισχυρό wine club με παρουσία σε πολλά σημεία των ΗΠΑ. Στο video που ακολουθεί, ο Mark περιγράφει με το δικό του τρόπο (και με το απίστευτο χιούμορ του) τη σωστή μέθοδο ανοίγματος μίας φιάλης αφρώδους οίνου. Απόψε, μέρα που είναι, είμαι σίγουρος ότι οι συμβουλές του θα σας είναι χρήσιμες. Όσοι με ξέρουν βέβαια - και ειδικά όσοι έχουν περάσει από το Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού - γνωρίζουν καλά τι πιστεύω για την ανάδευση του ποτηριού της Σαμπάνιας, θα το αντιπαρέλθω για την ώρα όμως, λόγω του εορταστικού χαρακτήρα της ημέρας.

Χρόνια Πολλά σε όλους!...

Leave a Reply.