Στο πλαίσιο των Διονυσίων, όπως είναι λογικό, πολλοί οινοπαραγωγοί από ολόκληρη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Αθήνα, είτε ως εκθέτες, είτε και ως επισκέπτες. Και σκέφτηκαν (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου) να αξιοποιήσουν το χρόνο τους και εκτός Διονυσίων, κάνοντας επαφές, γνωρίζοντας κόσμο, διοργανώνοντας κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις.

Κάπως έτσι είχα τη χαρά να γνωρίσω και να συμφάγω με μία ομάδα εκπροσώπων του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου το προηγούμενο Σάββατο σε εστιατόριο του Κέντρου. Πέρασα εξαιρετικά γιατί μιλήσαμε σε βάθος και εφ' όλης της ύλης, ανταλλάξαμε απόψεις για το πως μπορούν να κάνουν τα κρασιά τους πιο γνωστά στο Αθηναϊκό κοινό, και βέβαια φάγαμε και ήπιαμε βασιλικά! Δεν σας κρύβω ότι αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι όλοι τους - ο Νίκος Μηλιαράκης, ο Γιάννης Στυλιανού, ο Βαρθολομαίος Λυραράκης, η Μαρία και ο Μανούσος Ταμιωλάκης, καθώς και ο Νίκος και η Κατερίνα Δουλουφάκη - ήρθαν σαν μια παρέα. Και φάνηκε ότι και πίσω στην Κρήτη, είτε όταν βγάινουν έξω για να φάνε και να πιουν, είτε όταν συνεδριάζουν για να αποφασίσουν για τις δραστηριότητες του Δικτύου, συμπεριφέρονται με την ίδια καλή διάθεση - πράγμα αρκετά σπάνιο στον κλάδο του κρασιού στην Ελλάδα.

Θέλω επίσης να σας πω ότι μου άρεσε το γεγονός ότι όλοι έχουν μία πολύ μοντέρνα προσέγγιση στην αισθητική αλλά και τη γεύση των κρασιών τους, είτε αυτά προκύπτουν από γηγενείς ποικιλίες του νησιού, όπως το Βιδιανό, η Βηλάνα, το Θραψαθήρι και το Κοτσιφάλι, είτε όταν προκύπτουν από χαρμάνια με διεθνείς ποικιλίες όπως το Syrah, το Merlot, το Cabernet Sauvignon.


Όπως ξέρετε, αγαπώ πολύ την Κρήτη και τα κρασιά της και έχω μία αρκετά καλή εικόνα του Κρητικού κρασιού στο Νομό Χανίων και γύρω από αυτόν. Με αφορμή την πρώτη αυτή συνάντηση, πιστεύω ότι σύντομα θα διευρύνω την εικόνα μου αυτή και στο Νομό Ηρακλείου. Θα σας κρατήσω ενήμερους!...
Leave a Reply.