Το μόνο πράγμα που πρόλαβα να κάνω την τελευταία μου μέρα στην Κύπρο ήταν να επισκεφτώ το οινοποιείο Βουνί Παναγιά στην Πάφο.

Το είχα κανονίσει πριν πολύ καιρό, και ήταν μία επαν-επίσκεψη, καθώς στο συγκεκριμένο οινοποιείο είχα βρεθεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2006. Από τότε άλλαξαν πολλά. Πάρα πολλά. Το οινοποιείο υπεβλήθη σε ριζική ανακαίνιση (που σύντομα ολοκληρώνεται), η οποία όχι μόνο βελτίωσε την αισθητική και την εμφάνιση των χώρων, αλλά το έκανε υπόδειγμα οινοτουριστικής επισκεψιμότητας. Στην σεζόν που αρχίζει σύντομα, και σε πείσμα της παγκόσμιας κρίσης, ελπίζω ότι θα προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεφτών από την Κύπρο και όχι μόνο.

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται περισσότερα (δικά μου) λόγια, όταν μπορούμε να έχουμε μία (σχεδόν) ζωντανή ξενάγηση από τον Διευθυντή του Οινοποιείου, Ανδρέα Κυριακίδη. Στην πρώτη μου, λοιπόν, απόπειρα για video-blogging, σας παρουσιάζω το Οινοποιείο Βουνί Παναγιά, ένα από τα πρώτα περιφερειακά οινοποιεία που έφεραν την επανάσταση στο Κυπριακό κρασί πριν από όχι πολλά χρόνια, μέσα από μία σειρά από μικρά βιντεάκια, που ακολουθούν ουσιαστικά την διαδρομή - και την εμπειρία - του επισκέπτη στο οινοποιείο.

Μπορείτε να επιλέξετε να τα δείτε όλα, ή απλά εκείνο που περιλαμβάνει ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο. Θα σας ζητούσα απλά να είστε επιεικής με την γενική ποιότητα του video, καθώς δεν είναι κάτι με το οποίο είμαι απόλυτα εξοικειωμένος. Επίσης να σας προειδοποιήσω ότι σε ορισμένα εξωτερικά πλάνα ο αέρας κάνει ιδιαίτερο θόρυβο και αυτό επηρεάζει προς στιγμήν την ποιότητα του video - δεν είναι περίεργο όμως, αφού βρισκόμαστε σε μεγάλο υψόμετρο και σε περιοχή συνηθισμένη στους δυνατούς ανέμους. Τέλος, κάποιοι θόρυβοι που θυμίζουν στριγγλίσματα ελαστικών και φρένων στο βάθος είναι ακριβώς αυτό: ο γεμάτος στροφές εξοχικός δρόμος έξω από το οινοποιείο είναι μέρος ειδικής διαδρομής του Παγκόσμιου Ράλλυ που έλαβε χώρα στην Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα!

Ελπίζω ότι τα video clips που ακολουθούν καλύπτουν όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται ο επίδοξος επισκέπτης. Για οτιδήποτε περαιτέρω, καθώς και για στοιχεία επικοινωνίας, η ιστοσελίδα του οινοποιείου βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.vounipanayiawinery.com


Υποδοχή

Πανοραμική θέα

Έκθεση φωτογραφίας με φόντο τις δεξαμενές

Βεράντα με θέα

Εστιατόριο

Παραλαβή και οινοποίηση

Κελάρι

Κάβα παλαίωσης φιαλών

Αποστακτήριο για Ζιβανία

Χώρος παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων

Τα κρασιά του οινοποιείου

3/21/2011 04:23:41 pm

So much interesting contents here! You can go to see promotional gifts ,just have a look,right now.

ReplyLeave a Reply.