Να μια πρόταση για φανατικούς οινόφιλους, που σκέφτονται το κρασί ακόμα και στον ύπνο τους. Το Ξενοδοχείο de Vrouwe στην Ολλανδέζικη πόλη Stavoren μας προσκαλεί για να μας φιλοξενήσει σε ένα από τα... βαρέλια του!

Ναι, τα δωμάτιά του έχουν διαμορφωθεί μέσα σε παλιά βαρέλια/οινοποιητές κρασιού, χωρητικότητας 14.500 λίτρων. Μη φανταστείτε βέβαια ότι όποιος μείνει μέσα σε ένα από αυτά τα δωμάτια θα κακοπεράσει... Το καθένα από αυτά έχει όλες τις ανέσεις (μπάνιο, τηλεόραση, mini-bar, κλιματισμό, κλπ), ενώ κάποια μεγαλύτερα έχουν ακόμα και καθιστικό!

Το Stavoren βρίσκεται πάνω στο πάλαι ποτέ διάσημο φράγμα του Zuiderzee, και άρα σε ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία για την δραστηριότητα των δαιμόνιων Ολλανδών εμπόρων. Κάπως έτσι (φαντάζομαι) θα ξέμειναν τα βαρέλια και ο δαιμόνιος ξενοδόχος κατέβασε την ιδέα των βαρελο-δωματίων...


Το de Vrouwe van Stavoren Hotel διαθέτει εστιατόριο με έμφαση στην ψαροφαγική κουζίνα, ενώ παρέχει και συμβουλές για εκδρομές και διάφορες δραστηριότητες στην περιοχή.

Το θέμα αυτό κυκλοφόρησε πρόσφατα σε πολλά sites και blogs ανά τον κόσμο, και σκέφτηκα να το μοιραστώ κι εγώ μαζί σας. Αν τώρα ενδιαφέρεστε να το ψάξετε λίγο παραπέρα, το ξενοδοχείο διαθέτει και ιστοσελίδα (η οποία όμως είναι λίγο απηρχαιωμένης τεχνολογίας) στη διεύθυνση: www.hotel-vrouwevanstavoren.nl.

3/22/2009 11:38:47 pm

Τι να το κάνεις το άδειο βαρέλι;
Σε καμιά κάβα μπορούν να μας κλειδώσουν;
Πάντως δεν μπορώ να πω. Πρωτότυπη ιδέα.
Θυμήθηκα ένα ξενοδοχείο στην Νάουσα (Από τις ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα που έχει κάνει μεγάλα βήματα οινοτουρισμού), υπάρχει ένα ξενοδοχείο (πολύ καλό) του οποίου κάθε δωμάτιο έχει το όνομα μιας ποικιλίας αμπελιού!

Reply
3/22/2009 11:50:13 pm

Αυτό γίνεται πολύ συχνά σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε αμπελο-οινοπαραγωγικές περιοχές. Δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα.

Για την ακρίβεια, κάνε λίγες μέρες υπομονή, και το ξανασυζητάμε την Παρασκευή στο check-in... ;-)

Reply
Gianni
3/23/2009 12:32:06 am

Σοβαρά; Να κλείσω από τώρα δωμάτιο; Το Sangiovese θέλω!!!

Reply
ΚΥΒΕΛΗ
3/28/2009 10:26:53 am

ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ, ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΟΙΝΟΦΙΛΟΙ... ΠΑΡΟΜΟΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ???

Reply



Leave a Reply.