Πριν λίγες ημέρες σας παρέπεμψα (ηλεκτρονικά) στο Αμερικάνικο περιοδικό Gourmet και στις ροζέ επιλογές του. Όποιος θέλει αυτή την πρωτομαγιά να απολαύσει ένα όμορφο ροζέ, όμως, δεν χρειάζεται να πάει τόσο μακριά...

Κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε κάποια κλασικά, αλλά και κάποια πολύ καινούρια ροζέ, που προτείνω στο τελευταίο μου άρθρο στο In2Life. Εύχομαι να χαρίσουν χρώμα στο τριήμερό σας. Στην υγειά μας!...


crispy
4/30/2009 12:01:00 am

Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα παράγει εξαιρετικά ροζέ. Το αγαπημένο μου τα τελευταία χρόνια είναι το ροζέ της Τέχνη Οίνου (Τέχνη Αλυπίας). Όπως επίσης μου αρέσει πολύ και το ροζέ του Κτήματος Παυλίδη (από tempranillo!).

Reply
4/30/2009 01:43:04 am

Όντως παράγουμε εξαιρετικά ροζέ. Και ευτυχώς ο αριθμός των Ελλήνων που συμφωνούν μαζί σας καθημερινά αυξάνεται.
Όσο για τα δύο κρασιά που αναφέρετε έχετε απόλυτο δίκιο να τα προτιμάτε και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!

Reply
Κώτσογλου Βαρβάρα
5/1/2009 06:03:30 am

Σύμφωνω πως στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια , πολλοί οινοπαραγωγοί έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά ροζέ κρασιά.
Ξαφνιάστηκα διαβάζοντας το άρθρο σας , όπου αναφέρεται πως σε μερικές χώρες της Ευρώπης οι πωλήσεις του ροζέ είναι μεγαλύτερες από του λευκού κρασιού !
Θα μπορούσατε να αναφέρεται μερικές από αυτές ;
Αγαπημένο μου ροζέ απο το Κτήμα Παλυβού Βυσσινόκηπος.

Reply
5/1/2009 07:17:37 am

Thanks για τις επιλογές.
Τελικά με την αλλαγή της νομοθεσίας για τα Ροζέ τι γίνεται;
Αλήθεια ποιος ζήτησε την αλλαγή και ποιόν ευνοεί η ανάμιξη;

Reply
5/14/2009 01:52:03 am

Η αλλαγή πήρε μια μικρή παράταση λόγω ισχυρών αντιδράσεων από οινοποιεία και ενώσεις σε όλο τον κόσμο. Αν δεν αλλάξει κάτι ή αναβληθεί ξανά, θα ξέρουμε στις αρχές Ιουνίου.
Στο επόμενο τεύχος του Οινοχόου θα διαβάσετε ένα αρκετά εκτενές αφιέρωμά μου στα ροζέ που θα περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - εντυπώσεις και τοποθετήσεις πάνω στην προτεινόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας.

ReplyLeave a Reply.