Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 9ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης και σας τα φέρνω ζεστά!...

Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκτός της Ελλάδας συμμετείχαν κι άλλες χώρες με επιτυχία: η Ισπανία με 8 μετάλλια σε 16 συμμετοχές, η Κύπρος με 21 μετάλλια σε 83 συμμετοχές, η Βραζιλία με 2 μετάλλια σε 21 συμμετοχές, η Σλοβακία με 5 μετάλλια σε 5 συμμετοχές, ενώ συμμετείχαν επίσης και η Ιταλία, η Γαλλία και η Ρουμανία.

Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος 671 συμμετοχές, από τις οποίες διακρίθηκαν με μετάλλιο οι 195. Σύμφωνα με τους διοργανωτές "Αξίζει να επισημανθεί ότι το 85% των κρασιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγκέντρωσαν την βαθμολογία για μετάλλιο αλλά αποκλείστηκαν από τη βράβευση λόγω του κανονισμού που ορίζει ότι μέχρι το 30% των συμμετεχόντων οίνων μπορούν να βραβευθούν. Η βαθμολογία αυτή αποδεικνύει με προφανή τρόπο την αναβαθμισμένη ποιότητα των κρασιών που συμμετέχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης."

Το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στο φετινό διαγωνισμό έλαβε το Vinsanto 4ετούς παλαίωσης από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Για την πλήρη κατάταξη, κατεβάστε το αρχείο παρακάτω. Πληροφορίες και περισσότερα στοιχεία θα βρείτε και στην ιστοσελίδα των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wineroads.gr.


9th_thessaloniki_wine_contest_results.pdf
File Size: 342 kb
File Type: pdf
Download File
Leave a Reply.