Σήμερα ξεκίνησα την ημέρα μου πολύ όμορφα... Πέρασα ένα ηλιόλουστο πρωινό ξεναγούμενος σε ένα πανέμορφο αμπελώνα, στη μέση της καταπράσινης υπαίθρου, στη συνέχεια περιηγήθηκα στα άδυτα ενός οινοποιείου που ακολουθεί την περίφημη Méthode Champenoise, ενώ τελείωσα δοκιμάζοντας τρία εξαιρετικά, χρονολογημένα αφρώδη κρασιά.

Όχι, μη φανταστείτε ότι τα παράτησα όλα και "την έκανα" για την Καμπανία. Αν και πολύ θα το' θελα, επέλεξα την αμέσως επόμενη διαθέσιμη εναλλακτική: επισκέφτηκα το οινοποιείο Nyetimber στο West Sussex της Αγγλίας, που εδώ και κάποια χρόνια παράγει το πιο ονομαστό Αγγλικό αφρώδες κρασί.


Δεν ξέρω πόσος κόσμος γνωρίζει ότι η Αγγλία παράγει αφρώδες κρασί, και μάλιστα αξιώσεων. Το Nyetimber, συγκεκριμένα, έχει κατ' επανάληψη σαρώσει τα βραβεία και τις διακρίσεις σε διαγωνισμούς και τυφλές δοκιμές ανά τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, οι λάτρεις του καλού αφρώδους κρασιού οφείλουν να το έχουν στα υπόψη. Εγώ είχα δοκιμάσει την τρέχουσα χρονιά που κυκλοφορεί στο εμπόριο (2001), σήμερα όμως είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το Blanc de Blancs της ίδιας χρονιάς, καθώς και το πολυβραβευμένο - και εντυπωσιακό - Blanc de Blancs εσοδείας 1998.

Δεν θα σας πω παραπάνω σε αυτή τη φάση, γιατί σκοπεύω να γράψω ένα ολοκληρωμένο άρθρο για το Nyetimber σε ένα από τα επόμενα τεύχη του ΟΙΝΟΧΟΟΥ. Θα σας πω όμως ότι φέρνω κάποιες φιάλες Nyetimber για να προστεθούν σε αυτές που ήδη έχω στη συλλογή μου - κάποια στιγμή οι μαθητές του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν κι εκείνοι...

Όποιος εν τω μεταξύ ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για το Nyetimber, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του οινοποιείου, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.nyetimber.com.
Leave a Reply.