Πίσω στα πάτρια πλέον. Επέστρεψα πάνω στην ώρα για τις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων ανά την επικράτεια, μία εξαιρετική ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά στο Ελληνικό κρασί και τους ανθρώπους του.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, 16 και 17 Μαΐου 2009, τα οινοποιεία ολόκληρης της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν για ξενάγηση στους χώρους τους και δοκιμή των κρασιών τους, ενώ πολλά από αυτά μας επιφυλάσσουν διάφορα happenings και εκπλήξεις. Βεβαίως, οι Ανοιχτές Πόρτες δεν αλλάζουν το γεγονός ότι τα περισσότερα οινοποιεία μας είναι επισκέψιμα και χαίρονται να υποδέχονται τους οινόφιλους κοντά τους. Αυτό το Σαββατοκύριακο, απλώς, δεν χρειάζεται καν τηλεφώνημα ή συνεννόηση εκ των προτέρων, θα είναι όλοι εκεί και θα μας περιμένουν, από το πρωί ως το βράδυ. Ο καιρός αναφέρεται γενικά καλός για το Σαββατοκύριακο, οπότε κανείς δεν έχει λόγο να χάσει αυτή την όμορφη γιορτή του Ελληνικού κρασιού, όπου κι αν βρίσκεται.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με συγκεκριμένα οινοποιεία που σας ενδιαφέρουν, στην περιοχή της επιλογής σας. Εναλλακτικά στη διάθεσή σας βρίσκονται και οι ενώσεις των οινοποιών των περισσότέρων περιοχών, μέσω (και) των ιστοσελίδων τους. Ανάμεσά τους η Ένωση των Οινοποιών του Αττικού Αμπελώνα (http://www.enoaa.gr), η Ένωση των Οινοποιών της Κεντρικής Ελλάδας, για όσους προσανατολίζονται προς Αταλάντη, Θήβα ή Ευβοια (http://www.enoake.gr), και βέβαια η Ένωση των Οινοποιών της Βορείου Ελλάδος με τους εξαιρετικούς της Δρόμους του Κρασιού (http://www.wineroads.gr).

Καλή διασκέδαση!...

Leave a Reply.