Λοιπόν, όσοι περιμένουν τον Αύγουστο για να φύγουν για διακοπές, έχουν μία καλή δικαιολογία για εκδρομή την άλλη Κυριακή.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έλαβα, οι «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» μας προσκαλούν στην έκθεση της «Διαδρομής του κρασιού των θεών του Ολύμπου» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου, από τις 18:00 έως τις 23:00, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, στο Δίον Πιερίας.
Στην εκδήλωση, η είσοδος στην οποία είναι ελεύθερη για το κοινό, οι φίλοι του κρασιού θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μέλη του οινοτουριστικού δικτύου που ανήκουν στη «Διαδρομή των θεών του Ολύμπου», δηλαδή τα επισκέψιμα οινοποιεία, τους ξενώνες, τα εστιατόρια και τα εργαστήρια τοπικών προϊόντων.
Εκπροσωπώντας το κρασί, στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος το Κτήμα Κατσαρού από την Κρανιά Λάρισας, η Οινοποιία Ντούγκος από την Ιτέα Τεμπών Λάρισας, καθώς και η εταιρεία Τσάνταλη από την Ραψάνη Λάρισας.

Παράλληλα, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών φιλοξενείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου και η έκθεση 185 έργων του Γιάννη Τσαρούχη με ελεύθερη είσοδο, ενώ την ίδια μέρα, Κυριακή 27 Ιουλίου, πραγματοποιείται στο αρχαίο θέατρο του Δίου η θεατρική παράσταση «Το Φιόρο του Λεβάντε» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.


Εγώ εκείνο το απόγευμα θα βρίσκομαι, αν όλα πάνε καλά, στο δρόμο του γυρισμού από την Τοσκάνη. Λίγο διαφορετικό να ήταν το timing, δεν θα έχανα με τίποτα μία τόσο ενδιαφέρουσα αλλά και... νόστιμη αφορμή για απόδραση από την Αθήνα.


Η Διαδρομή των θεών του Ολύμπου είναι το νοτιότερο άκρο, η είσοδος για την υπόλοιπη Ελλάδα, της ευρύτερης οινοπαραγωγικής ζώνης της Βορείου Ελλάδος. Η εκδήλωση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κρασιά, αλλά και τον συνολικό οινο-γαστρονομικό πλούτο της περιοχής.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν και άλλες εκδηλώσεις των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, μπορούμε να αποτανθούμε στην Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), στο τηλέφωνο 2310-281617 ή στην ιστοσελίδα www.wineroads.gr.
 


Kostas P.
7/20/2008 06:45:28 pm

Και ένα tip για όσους βρεθούν εκεί κοντά... Το εστιατόριο "Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω" στη κεντρική πλατεία στο Λιτόχωρο εκτός από φοβερό φαγητό προσφέρει και μία ατελείωτη λίστα κρασιών, με επιλογές κυρίως από παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας (σε διάφορες χρονιές μάλιστα) αλλά και απ' όλο το κόσμο. Ίσως επανέλθω αργότερα αν ενδιαφερθεί κάποιος να μείνει περισσότερες μέρες και να δοκιμάσει περισσότερα ;)

Reply
7/21/2008 01:24:28 am

Λοιπόν αυτό μου ακούγεται εξαιρετικό tip - ευχαριστώ πολύ Κώστα.

Αν και όχι αυτή τη φορά, σίγουρα θα με βγάλει ο δρόμος από την συγκεκριμένη περιοχή στο εγγύς μέλλον, οπότε με χαρά θα το δοκιμάσω για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις!

Reply
7/21/2008 06:57:17 am

Είμαι στην περιοχή της Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας για δουλειά από την περασμένη Δευτέρα. Ξεκίνησα από χθες που έχω πλέον γρήγορη σύνδεση τις ανταποκρίσεις στο http://hungryforhungry.blogspot.com βάζοντας ένα post την ημέρα. Μεθαύριο θα μπει και για το Γαστροδρόμιο.
Καλά να περάσετε στην Τοσκάνη.

Reply
Kostas P.
7/21/2008 08:42:57 pm

Πολύ καλό φαγητό έχει και στο Ν. Παντελεήμονα την πλατεία, όπου τρως έχοντας στο "πιάτο" το κάστρο. Όπως κοιτάει κανείς το κάστρο, η τελευταία ταβέρνα δεξιά έχει φανταστικό γεμιστό αρνί (σπεσιαλιτέ της περιοχής) και τεράστιες μερίδες γενικότερα ενώ η τελευταία αριστερά εξαιρετικά ψητά και ιδιαίτερα παϊδάκια.
Απόλυτο must είναι και η επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό του Π. Παντελεήμονα, όπου νομίζει κανείς πραγματικά ότι έχει μπει σε κάποιο παραμύθι

Reply
7/22/2008 07:42:07 am

Κώστα ευχαριστώ για την πληροφορία.
Το Σεπτέμβρη που θα πάω ξανά έχω σκοπό να πάω και Π. Πόρους και Π.Παντελεήμονα.

Reply
7/23/2008 06:35:55 am

Μπήκε το post γι ατο Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω.
Πιο πολλά εδώ: http://hungryforhungry.blogspot.com/2008/07/blog-post_528.html

ReplyLeave a Reply.