Το Σαββατοκύριακο έφτασε και ο καιρός αναμένεται καλός. Ποιος ενδιαφέρεται για wine-tasting; "Ποιος κερνάει;", ενδεχομένως θα  με ρωτήσετε. Η απάντηση είναι: δύο μεγάλες κάβες που έχουν καθιερώσει την όμορφη συνήθεια να κάνουν τα Σαββατοκύριακά μας πιο "οινικά".

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αυτό το Σάββατο, στα Cellier της Κηφισιάς (Παπαδιαμάντη 10 / 210-8018756) αλλά και του Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 58 & Ιωνιδών 2, Ακτή Μουτσοπούλου / 210-4533686), θα προσφέρονται προς δοκιμή 5 από τις προτάσεις που μας κάνει αυτό το μήνα το Cellier Wine Club. Πρόκειται για 3 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα Ισπανικά κρασιά: την ημίξηρη αφρώδη cava Castell del Real Tesoro, το απολαυστικό ροζέ (Rosado) του οίκου Marques de Caceres και την καινούρια και πολυαναμενόμενη ερυθρή ετικέτα Salmos από τα αμπέλια του οίκου Torres στην εξαιρετική περιοχή Priorat. Επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει το αρωματικό (Μοσχοφίλερο γαρ...) Gris de Noir Αντωνόπουλου και το ενδιαφέρον Cabernet d' Anjou από τον οίκο Langlois Chateau στον Λίγηρα της Γαλλίας. Μια χαρά επιλογές μου φαίνονται όλα αυτά, προσανατολισμένες προς την συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, με την εξαίρεση ίσως του ερυθρού από το Priorat - το οποίο όμως είναι και αυτό που εγώ θέλω να δοκιμάσω περισσότερο από όλα, όχι μόνο επειδή τα υπόλοιπα τα ξέρω καλά, αλλά επειδή η συγκεκριμένη περιοχή στην Ισπανία είναι ιδιαίτερα ανερχόμενη και, ως τώρα τουλάχιστον, δεν έχει τύχει να δοκιμάσω κρασί από το Priorat που να μην ήταν [το λιγότερο] πολύ καλό.


Επιπλέον, το Wine Garage της Εκάλης (Θησέως 57-59 / 210-8136775), όλο αυτό το Σαββατοκύριακο επιμένει Ιταλικά. Έτσι, θα προσφέρει προς δοκιμή το βαρελάτο Chardonnay Buchholz του οινοποιείου Alois Lageder, που βρίσκεται στην περιοχή του Alto Adige στα Ιταλο-Αυστριακά σύνορα, καθώς και το φίνο Chianti Classico DOCG 2003 του οινοποιείου Villa Cafaggio στην καρδιά της Τοσκάνης. Εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή, που μπορεί να σας δώσει ιδέες και για το Πασχαλιάτικο τραπέζι.


Εγώ ελπίζω να τα προλάβω όλα αυτά, καθώς έχω κανονίσει και να επισκεφτώ ένα καινούριο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον οινοποιείο της Ανατολικής Αττικής. Περισσότερα επ' αυτού, σύντομα...

Leave a Reply.