Στα ουκ ολίγα σχόλια που συγκέντρωσε / προκάλεσε το τελευταίο post για το Gewurztraminer ήρθε, με τα πολλά, η κουβέντα στην Κεφαλονιά (πώς το πάω και πώς το φέρνω κάθε φορά...). Λόγω καταγωγής, αλλά και σχέσεων με ανθρώπους στο νησί, αν αρχίσω να σας μιλάω για την Κεφαλονιά δεν θα σταματήσω... Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει να μάθω νέα tips και προτάσεις για φαγητό και γενικά καλοπέραση στο νησί (είναι και μεγάλο το άτιμο...), οπότε μη ντραπείτε...

Σε πρώτη φάση πάντως, σας παραθέτω το άρθρο μου από το μίνι-οδοιπορικό οινογαστρονομίας που είχα κάνει εκεί πριν 2 καλοκαίρια. Ειδικά αν δεν είχατε διαβάσει το τεύχος του Οκτωβρίου 2006 του ΟΙΝΟΧΟΟΥ, πιστεύω ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον. Μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

Βεβαίως έκτοτε έχω βρει και άλλα μέρη που αξίζουν πραγματικά. Θα τα πούμε όμως στην πορεία....


Gianni
2/7/2008 03:17:43 am

Την Ρομπόλα Gentilini την ανακάλυψα φέτος στον Οινομαραθώνιο λευκών της κάβας ΛίΘοινο.
Εξαιρετική!
Στο νησί σου έχω πάει αρκετές φορές αλλά πριν πολλά χρόνια...

Reply
Ted Lelekas
2/7/2008 04:26:02 am

Pou na deis twra pou vgazei kai robola Premium... Tha tin exw sta xeria mou kai tha se enimerwsw syntoma!...

Reply
Kostas P.
2/8/2008 07:10:25 am

Ιδιαίτερα tips, που να μη γνωρίζετε ή να μην έχετε συμπεριλάβει στον Οινοχόο, δε γνωρίζω. Ο Πάνος ο Σαρρής είναι φίλος και όποτε επισκέπτομαι το νησί τον εμπιστεύομαι κατ' αποκλειστικότητα για το φαγητό. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Πατσούρας, Βάσω), ότι άλλο είχα δοκιμάσει στο νησί με είχε απογοητεύσει. Ίσως ήταν και οι αρχικά υψηλές προσδοκίες που είχα ύστερα από αυτά που είχα διαβάσει σχετικά...
Οινικώς, εξαιρετική φυσικά η Ρομπόλα Gentilini (περιμένω και γω εναγωνίως την premium) ενώ από τα πιο αγαπημένα μου ερυθρά του Ελληνικού αμπελώνα είναι το Οργίων του Σκλάβου (μαυροδάφνη). Τολμώ να πω ότι τρέφω μία συμπάθεια και για τα κρασιά του κ. Χαρτουλιάρη, τα οποία μπορεί να μην είναι κάτι το φοβερό (ίσως θα μπορούσε να τα πει κανείς value for money, λαμβάνοντας υπόψη ότι λίγοι τολμούν να οινοποιήσουν τις τοπικές ποικιλίες μοσχάτου και μαυροδάφνης) αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω την προσπάθεια και το μεράκι του.
Συνεπώς αναμένω πιο "ψαγμένε&sig

Reply
Ted Lelekas
2/9/2008 07:50:58 pm

Όντως ο Πάνος είναι εξαιρετικό παιδί και πολύ καλός οικοδεσπότης. Όχι όμως ότι εκτός αυτού υπάρχει το χάος...

Εγώ θα πρόσθετα την Τασία στο Φισκάρδο - είναι αλήθεια ότι τον καιρό που το είχε γυρίσει σε TV Persona το μαγαζί είχε κάνει μια μικρή κοιλιά, τώρα όμως είναι πίσω στα καλά της. Επίσης το Paradise Beach του φοβερού κυρ-Σταύρου Δενδρινού στην Αγία Ευφημία, καθώς και το Αμπελάκι στα Φαρακλάτα, που ανακάλυψα μόλις πέρυσι.

Συμφωνώ για το Οργίων, έχω κάμποσες φιάλες στη συλλογή μου που φυλάω για εξαιρετικές περιπτώσεις. Πάντα στο παιχνίδι και η Ρομπόλα Μεταξά, αλλά και τα κρασιά του Συνεταιρισμού.

Για την Ρομπόλα Grand Cru του Gentilini θα σας πω λίαν συντόμως. Έχω πάντως μία υποψία ότι θα αξίζει την αναμονή...

Reply
Kostas P.
2/11/2008 06:18:49 am

Παράλειψη μου το Paradise Beach (δε θυμόμουν το όνομα παρά μόνο την επιγραφή "η καλύτερη ταβέρνα της Κεφαλονιάς") με πολύ καλή παραδοσιακή κεφαλονίτικη κουζίνα. Συμφωνώ για τη Ρομπόλα Μεταξά, όχι όμως και για το Συνεταιρισμό. Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω παρατηρήσει ότι στους Συνεταιρσιμούς κατά κανόνα (όχι ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις) συναντά κανείς "δημοσιουπαλληλική" και λίγο "υπεράνω" νοοτροπία η οποία μάλιστα δε συνοδεύεται και από ανάλογης ποιότητας κρασί. Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα...

Reply
Ted Lelekas
2/11/2008 08:37:00 pm

Τα πράγματα με το συνεταιρισμό δεν είναι ακριβώς έτσι. Γενικά με όσους Οινοποιητικούς συνεταιρισμούς είχα πάρε-δώσε τελευταία, βρήκα επίπεδο πολύ υψηλότερο από ότι θα περίμενε κανείς, βασικά επειδή υπάρχει έντονος ανταγωνισμός.

Όσο για αυτόν της Ρομπόλας, πρέπει να πω ότι και καλή πρώτη ύλη μαζεύει, και καλό εξοπλισμό έχει, και εξωστρεφής είναι, και γενικά κάνει μία χαρά δουλειά.

Ξέρω τουλάχιστον 2 περιπτώσεις (στη μία μάλιστα ήμουν παρών) που όργανώθηκαν τυφλές γευσιγνωσίες Ρομπόλας στο νησί, ενώπιον οινοποιών και ανθρώπων που ξέρουν, και η Ρομπόλα του Συνεταιρισμού (και η premium, η San Gerassimo, και αυτή με το ψαθάκι) είχαν πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Reply
10/31/2010 03:52:27 pm

At New Year and always, may peace and love fill your heart, beauty fill your world, and contentment and joy fill your days

ReplyLeave a Reply.