Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοπρασία μεγάλων κρασιών γίνεται τον άλλο μήνα στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για το περιεχόμενο ενός μεγάλου ιδιωτικού κελλαριού που βγαίνει "στο σφυρί" από τον οίκο Sotheby's.

Δεν μπορεί κανείς να μη ζηλέψει τον άνθρωπο που δημιούργησε την απίστευτη αυτή συλλογή, άσχετα από τον αν και γιατί αποφάσισε να την πουλήσει. Φυλλομετρώντας τον κατάλογο βλέπω παρτίδες από μεγάλα κρασιά της Βουργουνδίας (με επίκεντρο το θρυλικό Domaine de la Romanée Conti) σε βάθος εσοδειών που ξεκινούν από το 2004 και πηγαίνουν πίσω ως το 1947. Επιπλέον, ο κατάλογος περιλαμβάνει και μεγάλα chateaux του Bordeaux, εσοδειών από το 2000 ως το 1945. Σε πολύ μικρότερη κλίμακα περιλαμβάνει ακόμα επιλεγμένες ετικέτες Σαμπάνιας, καθώς και μεγάλων κρασιών από την Ισπανία και την Καλιφόρνια.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στα κεντρικά των Sotheby's στη Νέα Υόρκη, στις 10 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα. Είτε είστε συλλέκτης και ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, είτε απλά από ενδιαφέρον, αξίζει να ρίξετε μία ματιά στον κατάλογο, που περιγράφει όλες τις παρτίδες, τις ενδεικτικές αξίες και τους όρους της δημοπρασίας. Θα τον βρείτε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

Leave a Reply.