Όσο μπαίνει το φθινόπωρο αρχίζουν για τα καλά τα οινικά  events (εκθέσεις, παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, κλπ) και - επιτρέψτε μου - γουστάρω τρελλά!

Σημειώστε την 1η ημερομηνία εκδήλωσης που έχει ενδιαφέρον: Την Δευτέρα 8/10 λοιπόν, και ώρα 8 το απόγευμα, γίνεται στην Κάβα Λίθοινον στη Σαρωνίδα γευστική δοκιμή επιλεγμένων κρασιών του οίκου Torres από την Ισπανία, τη Χιλή και τις ΗΠΑ (αν δεν κάνω λάθος γύρω στις 10 ετικέτες συνολικά).

Την Κάβα Λίθοινον θα τη βρείτε στη διεύθυνση Λ. Σαρωνίδας 122 (ψηλά στην ανηφόρα προς το λόφο, μετά τα μαγαζιά) και στο τηλέφωνο 22910-60257.

Παρεμπιπτόντως, μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κάποια μικρή, συνοικιακή κάβα. Το Λίθοινον, είναι δημιούργημα του Γιάννη Βασιλειάδη, ανθρώπου με γνώσεις και πάθος για το κρασί. Στον καλαίσθητο χώρο της διαθέτει ευρύτατη και ιδιαίτερα ποιοτική γκάμα κρασιών από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, μεγάλη ποικιλία σε ποτά, αποστάγματα και κονιάκ, καθώς και αξεσουάρ και πούρα.

Αξίζει, λοιπόν, μία επίσκεψη, είτε σε κάποια προγραμματισμένη εκδήλωση, είτε σε ανύποπτο χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης θα χαρεί να σας δει και θα σας εξυπηρετήσει, όπως πάντα, με χαμόγελο.


 

Ήταν Κυριακή των εκλογών και, όπως η πλειονότητα του εκλογικού σώματος, ξυπνήσαμε αργά, ψηφίσαμε αργά, και γενικά όλα έγιναν σε ρυθμό χαλαρό, ειδικά καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί τρελλό φαγοπότι και ακόμα πιο τρελλή οινοποσία. Όταν έφτασε το μεσημέρι λοιπόν η παρέα ζητούσε "Comfort Food" και μάλιστα κάτι σε ζυμαρικό.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για το "Dal Professore" στο Μαρούσι, το οποίο έτσι κι αλλιώς ήθελα από καιρό να δοκιμάσω. Και το ευχαριστηθήκαμε.

Το Dal Professore λοιπόν, έχει καταφέρει να μεταφέρει πολύ πιστά την ατμόσφαιρα και το χαρακτήρα μιας τυπικής Ιταλικής συνοικιακής trattoria. Διαθέτει ένα αρκετά περιεκτικό μενού με antipasti, ζυμαρικά, πίτσες, κυρίως πιάτα με κρέας, κοτόπουλο και ψάρι, καθώς και νόστιμα Ιταλικά γλυκά. Η λίστα των κρασιών είναι μία μικρή αλλά αρκετά αντιπροσωπευτική ελληνο-ιταλική συμμαχία που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και το φάσμα του μενού. Η εξυπηρέτηση είναι καλή και φιλική, οι μερίδες καλές, η ατμόσφαιρα ζεστή και οι τιμές λογικές.

Η πρώτη εντύπωση ήταν λοιπόν, κατά γενική ομολογία όλης της παρέας, πολύ καλή. Επιφυλάσσομαι βέβαια να ξαναπάω σε λίγες μέρες, όταν τόσο το μενού όσο και η λίστα των κρασιών θα βάλουν τα χειμωνιάτικά τους. Θα σας ενημερώσω αν διακρίνω οποιαδήποτε διαφορά, η οποία όμως πιστεύω ότι θα είναι προς το καλύτερο.

Στο μεταξύ σας το προτείνω άφοβα για αντίστοιχες περιπτώσεις, προγραμματισμένες ή μη, που ένα πιάτο καλό Ιταλικό φαΐ και ένα ποτήρι (ή και παραπάνω) κρασάκι είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στην περίσταση. Τα στοιχεία παρακάτω:


 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι κάλπες για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2007 έχουν ανοίξει, αργούν όμως ακόμα αρκετά για να κλείσουν. Δράττομαι της ευκαιρίας λοιπόν να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα μίας πολύ πιο συναρπαστικής - κατά την ταπεινή μου γνώμη - αναμέτρησης, του διεθνούς διαγωνισμού κρασιού 2007 του Βρετανικού περιοδικού Decanter. Πρόκειται για το διαγωνισμό με το μεγαλύτερο κύρος στη διεθνή αγορά κρασιού και, για άλλη μία φορά, η Ελλάδα κατάφερε να αποσπάσει αρκετές και σημαντικές διακρίσεις.

Φέτος λοιπόν, η Ελλάδα είχε 188 συμμετοχές. Εξ αυτών πήραμε (σε σειρά σπουδαιότητας): 4 Regional Trophies (βραβεία που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή), 4 χρυσά μετάλλια, 26 αργυρά, 50 χάλκινα και 30 επαίνους. Το συνολικό μας ποσοστό σε διακρίσεις για φέτος ήταν 61% επί των συμμετοχών μας, ξεπερνώντας υπερδυνάμεις του κρασιού όπως η Ιταλία (57%), η Ισπανία (52%), η Αυστραλία (49%) και η Πορτογαλία (57%).

Τα 4 Regional Trophies απονεμήθηκαν στα εξής κρασιά: Λευκός 2006 Κρητικός Τοπικός Οίνος από το Κτήμα Μιχαλάκη, Θαλασσίτης 2006 Σαντορίνη ΟΠΑΠ της ΓΑΙΑ Οινοποιητική, Κτήμα ΑΛΦΑ 2004 Αμύνταιο ΟΠΑΠ από το Κτήμα ΑΛΦΑ, και Syrah 2004 από το Κτήμα Παυλίδη στη Δράμα.

Τα 4 ερυθρά μας κρασιά που πήραν χρυσό μετάλλιο είναι τα εξής: Alpha 1 2004 από το Κτήμα ΑΛΦΑ, Κτήμα Γεροβασιλείου 2004 Ερυθρός από το Κτήμα Γεροβασιλείου, Syrah 2004 από το Οινοποιείο Κύκονες στη Θράκη, και Pezoules Red 2005, ένα χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot που δεν κυκλοφορεί, προς το παρόν στην Ελλάδα, αλλά εξάγεται ως Μακεδονικός Τοπικός Οίνος και διατίθεται κυρίως σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης από την εταιρεία Οινοφόρος.

Οι υπόλοιπες διακρίσεις μας είναι πολλές για να σας τις αναφέρω μία-μία. Μπορείτε όμως να τις δείτε, μαζί με τους υπόλοιπους νικητές από όλο τον κόσμο, κάνοντας κλικ εδώ.

Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος και όλους βέβαια όσους διακρίθηκαν. Από την πλευρά μας κι εμείς όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον κόπο και την επένδυση όλων όσων λαμβάνουν μέρος στον εξαιρετικό αυτό διαγωνισμό, συμβάλλοντας έτσι στην εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού, επιλέγοντας και αγοράζοντας τα κρασιά με το χαρακτηριστικό αυτοκολλητάκι με το κόκκινο "D" του Decanter στη φιάλη.

Συμπτωματικά, πέρασε χτες από το σπίτι για καφέ ο Νίκος Μάνεσης, ο κορυφαίος Έλληνας οινογράφος και επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των ελληνικών κρασιών του διαγωνισμού του Decanter. Συζητώντας τα του διαγωνισμού, μου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι, παρά τα όποια προβλήματα του κλάδου, είχαμε μία μεγάλη και αξιοπρεπέστατη συμμετοχή φέτος, ενώ θεωρεί ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι διακρίθηκαν οινοποιεία και παραγωγοί που μπορεί σήμερα να μην είναι "μεγάλα ονόματα" στο χώρο, το μέλλον όμως διαγράφεται γι αυτούς λαμπρό!...


 

Πως είπατε; Τέλειωσε το καλοκαίρι οπότε θα φάμε παγωτό από του χρόνου πάλι; Μην ξανακούσω τέτοιες κουβέντες, γιατί θα σας βάλω πιπέρι στο στόμα (κι έχω κάτι περίεργα εξωτικά πιπέρια στο σπίτι, δεν το συνιστώ καθόλου...)!

Για τα στόματα όλων εσάς βέβαια που ζείτε το καλοκαίρι όλο το χρόνο, έχω μία πολύ πιο απολαυστική πρόταση: Τη νέα γεύση παγωτού ΚΑΥΑΚ “Μέντα με Choco Chips Σοκολάτας”. Φανταστείτε το σαν ένα ασυνήθιστο κέρασμα από μόνο του, αλλά και σαν το επιστέγασμα ενός όμορφου γεύματος, με τη μέντα να σας φρεσκάρει το στόμα και τη σοκολάτα να σας το ξαναγλυκαίνει αμαρτωλά και βασανιστικά... Οι Αγγλοτραφείς ανάμεσά μας βέβαια μπορούν να το δουν σαν μία πιο ανάλαφρη και δροσερή πρόταση του After Dinner Mint (βλέπε After Eight ή Bendicks of Mayfair...).

Πρέπει να σας πω ότι τα παγωτά ΚΑΥΑΚ δεν σταματούν να με εντυπωσιάζουν, όχι μόνο με τη γεύση τους, αλλά και με τη φαντασία των γεύσεων που τακτικά δημιουργούν. Ποια γεύση να πρωτοθυμηθώ; Mohito, Τσουρέκι, Μελομακάρονο, ή μήπως το υπέρτατο Sorbet Σοκολάτας, που το σκέφτομαι πρωι-πρωι και το μυαλό μου ήδη ταξιδεύει... Και θα σας πω και κάτι άλλο, πολύ βασικό: Τυχαίνει να έχω περπατήσει τις εγκαταστάσεις παρασκευής του παγωτού στο εργοστάσιο της ΚΑΥΑΚ σπιθαμή προς σπιθαμή. Ως γνήσια οικογενειακή επιχείρηση, με όλη την αγάπη και τη φροντίδα που ο όρος αυτός πρέπει να περικλείει, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, τα στάνταρντς υγιεινής και ποιότητας θα πήγαιναν κόντρα και με χειρουργείο, ενώ όπου κι αν βρεθείς, στην κυριολεξία "ντρέπεσαι να πατήσεις"...

Τα παγωτά ΚΑΥΑΚ τα βρίσκει κανείς σε επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ/ζαχαροπλαστεία (όπως το Φίλιον, το Degustation και το Apogée στο Κολωνάκι), ενώ συγκεκριμένες γεύσεις πωλούνται σε ειδικές συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι κοσμικοί ανάμεσά μας τα απολαμβάνουν ήδη στο πρώτο κατάστημα ΚΑΥΑΚ που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό στη Μύκονο. Βέβαια, οι πηγές μου λένε ότι δεν αργεί και το επόμενο κατάστημα, αυτή τη φορά στην Αθήνα, και μάλιστα σε πολύ κεντρικό σημείο στα Βόρεια Προάστια... Μην πείτε όμως πουθενά ότι σας το είπα εγώ!...

Για περισσότερα,
www.kayak.gr.   


 

Μια και ο καιρός διατηρείται καλός, τα weekend-breaks των Αθηναίων δίνουν ακόμα και παίρνουν. Σας δίνω λοιπόν μία όμορφη ιδέα για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να περάσετε καλά στην Πελοπόννησο.

Το Ξενοδοχείο Mandola Rossa, του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη/Grecotel, αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση για διακοπές μέσα στη χαλάρωση και την πολυτέλεια, με φόντο την πανέμορφη παραλία της Κυλλήνης. Εγώ όμως δεν θα σταθώ στις σουίτες, το SPA, την πισίνα, αλλά θα σας πω για το εστιατόριό του, το Cap Voyage.

Το Cap Voyage λοιπόν είναι ένα σύγχρονο gourmet εστιατόριο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα πραγματικά ξεχωριστό δείπνο ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο από τα δύο διαφορετικά επίπεδα του χώρου, την αυλή ή την βεράντα. Το περιβάλλον είναι προσεγμένο και καλοκαιρινό, ενώ το service είναι πραγματικά άψογο. Το φαγητό είναι νοστιμότατο και αψεγάδιαστο τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Το μενού, με ποικιλία επιλογών και γεύσεων, υπογράφει ο σεφ Ηλίας Κακούρης, με μακρά θητεία σε απαιτητικές κουζίνες πολυτελών θερέτρων (στα συν του, για μένα η πολύ καλή χρήση του φουα-γκρα και ο σωστός συνδυασμός του με το τρυφερότατο φιλέτο). Η λίστα κρασιών του Cap Voyage παρέχει αρκετές και καλές επιλογές σε λευκό, ροζέ και ερυθρό. Επίσης πολύ θετικό για μένα το γεγονός ότι δίνει βάρος στους αξιολογότατους ντόπιους παραγωγούς (Παρπαρούσης, Μερκούρης, Σκούρας, Κόκκαλης).

Το Mandola Rossa, όπως και το αδερφάκι του, το επίσης πεντάστερο Olympia Riviera, που βρίσκεται στο ίδιο σύμπλεγμα ξενοδοχείων στην Κυλλήνη, αποτελούν μία αξιόλογη λύση για μεγάλες ή ολιγοήμερες διακοπές από την καθημερινότητα χωρίς κανείς να απομακρυνθεί πολύ από την Αθήνα. Για πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.grecotel.com/find-a-hotel_34.htm.


 

Δεν θέλω να σας μπερδέψω... Ξέρω ότι ο συμπαθέστατος κύριος στη διαφήμιση ψηφίζει ΟΥΖΟ 12 δαγκωτό. Και βέβαια η γνώμη του μετράει, αφού είναι ο ιδιοκτήτης της διαχρονικά εξαιρετικής πολίτικης ταβέρνας "Παντελής" στο Παλαιό Φάληρο. Εγώ ωστόσο, δίνω την ψήφο μου αλλού, σε εναλλακτικές δυνάμεις (έτσι για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών...)

Θέμα γούστου; Ως ένα βαθμό σίγουρα, όχι όμως τελείως. Και εξηγούμαι. Πριν από μερικά χρόνια είχα βρεθεί στη Μυτιλήνη, πατρίδα του ούζου, όπως όλοι ξέρουμε, και είχα δοκιμάσει - στην κυριολεξία - ό,τι υπήρχε. Παράλληλα είχα συζητήσει με πολύ κόσμο σε ταβέρνες, καφενεία, μεζεδοπωλεία, σχετικά με το ποιο ούζο θεωρούν οι ίδιοι οι ντόπιοι ως το κορυφαίο του νησιού. Όλοι λοιπόν, ομόφωνα, είχαν τότε πει τα καλύτερα για το Ούζο Πιτσιλαδή. Όταν το δοκίμασα, κατάλαβα γιατί: αρωματικό, φιλικό και ευχάριστο, όπως ακριβώς φαντάζεται κανείς το ιδανικό ούζο. Φεύγοντας από τη Μυτιλήνη έψαξα να το βρω απεγνωσμένα στην Αθήνα αλλά η διάθεσή του ήταν φοβερά περιορισμένη. Εδώ και καμία διετία, ωστόσο, η διανομή του - ευτυχώς - άλλαξε, και πλέον το βρίσκουμε σε αρκετές καλές κάβες, ακόμα και σε επιλεγμένα σούπερ-μάρκετ. Όσοι είστε φίλοι του ούζου, σας προτείνω να το δοκιμάσετε (απαραιτήτως με καλό μεζεδάκι και ακόμα πιο καλή παρέα), και ελπίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου.


Και μια και περί ούζου ο λόγος, σε πιο πρόσφατο ταξίδι μου στην Πάρο δοκίμασα το τοπικό ούζο Μπάλος από το εξαιρετικό οινοποιείο του νησιού, το οινοποιείο Μωραΐτη. Και αυτό το ούζο με εντυπωσίασε, αλλά για άλλους λόγους: ευγενικό, γλυκόπιοτο και με πανέμορφα αρώματα, το ούζο Μπάλος δεν είναι τόσο για τρελλή μεζεδοκατάσταση, είναι όμως ένα εξαιρετικό απεριτίφ, ιδανικό για ένα μεσημεράκι ή ένα όμορφο σούρουπο στη βεράντα με θαλασσινό, αιγαιοπελαγίτικο φόντο... Έχω βέβαια την εντύπωση ότι η ανεύρεση του Ούζου Μπάλος εκτός Πάρου δεν είναι και πολύ εύκολη. Αν είστε όμως πραγματικός φίλος του συγκεκριμένου ποτού, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να το αναζητήσετε.


 

Μιας και έχουμε φτιάξει κλίμα αποκαλύψεων και γενικότερης ίντριγκας, έχω οινικά νέα που πεθαίνω να σας αποκαλύψω αλλά δεν μ'αφήνουν...

Με την εταιρεία Ανθίδης το γνωρίζετε ότι έχω πολύ καλή σχέση και συνεργαζόμαστε στην διοργάνωση των σεμιναρίων οινογνωσίας για ερασιτέχνες και χομπίστες που ξεκίνησαν πριν το καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία (όπως έχουμε πει, ο νέος κύκλος ξεκινάει στις αρχές Οκτωβρίου, όσοι ενδιαφέρεστε διαβάστε γύρω στα 6 θέματα πιο κάτω...). Η εν λόγω εταιρεία λοιπόν "ψήνει" 2 ηχηρότατες συνεργασίες αντιπροσώπευσης οινοποιείων που θα ταράξουν τα νερά (ή μάλλον τα κρασιά...) της αγοράς. Το μεν ένα ελληνικό και ιδιαίτερα ποιοτικό με πολλά διεθνή βραβεία και φανατικούς θαυμαστές, το δε άλλο προέρχεται από το νέο κόσμο και είναι μεγάλο και βαρύ όνομα με εξαιρετικά αξιόλογη γκάμα, την οποία η εταιρεία Ανθίδης θα διοχετεύσει ολόκληρη στην ελληνική αγορά. Όπως σας είπα κωλύομαι να σας πω περισσότερα αυτή τη στιγμή, αλλά σας ανοίγω την όρεξη και θα σας τα αποκαλύψω όλα όταν πάρω το "πράσινο φως".

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά πάντως, η εν λόγω εταιρεία - και μαζί κι εγώ και μία τεράστια λίστα αναμονής - αναμένουμε την επικείμενη άφιξη του Cloudy Bay 2007. Για όσους δεν θυμούνται, το Cloudy Bay είναι το θεϊκό Sauvignon Blanc που έβαλε μονάχο του τη Νέα Ζηλανδία για τα καλά στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο κρασί κάντε κλικ εδώ. Εμένα πάντως ήδη μου τρέχουν τα σάλια...


 

Σύμφωνα με τις πηγές μου, εντός των αρχών του Φθινοπώρου αναμένεται ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό opening εστιατορίου στην Αθήνα. Πρόκειται για το νέο εστιατόριο που θα στεγαστεί στον τελευταίο όροφο του πολυκαταστήματος Attica, στην Οδό Σταδίου, στο Κέντρο.

Το εστιατόριο θα είναι Ιταλικής κουζίνας (Βορείων επιρροών), και θα διαθέτει πλούσια και διαλεγμένη λίστα κρασιών από την Ιταλία, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες. Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά αρκετούς από τους συντελεστές του (είχα τη χαρά να τους γνωρίσω όταν παρακολούθησαν το καλοκαιρινό μου σεμινάριο οινογνωσίας), ξέρω ότι η επένδυση σε χρήμα, ανθρώπινο δυναμικό και προσωπική φροντίδα είναι σημαντικότατη, καθώς και ότι έχει προσεχθεί ακόμα και η τελευταία λεπτομέρεια στο ντεκόρ, το φαγητό, το κρασί, την εξυπηρέτηση. Ως εκ τούτου έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Πρέπει να σας πω ότι το μεγάλο αδερφάκι του εστιατορίου αυτού λειτουργεί εδώ και χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία σε μία από τις πιο φημισμένες και σικ συνοικίες του Μιλάνου.

Αυτά για την ώρα, και είναι ήδη αρκετά πιο πολλά από όσα ξέρει ο περισσότερος κόσμος. Πολύ σύντομα θα κάνω μία προσωπική επίσκεψη και έρευνα εις βάθος σε αυτή την συναρπαστική νέα άφιξη, και τότε θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε λεπτομέρειες...


 

Σήμερα θέλω να μοιραστώ κάποια πολύ σημαντικά νέα μου μαζί σας: Με ειδοποίησαν πριν από λίγο ότι είμαι πλέον ο πρώτος Έλληνας που γίνεται μέλος του Wine Century Club!

Το Wine Century Club εδρεύει στην Νέα Υόρκη και είναι μία διεθνής λέσχη, μέλη της οποίας είναι οινόφιλοι που έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον 100 διαφορετικές ποικιλίες κρασιού. Τα μέλη του Club μπορούν να είναι ερασιτέχνες ή επαγγελματίες και ζουν στις ΗΠΑ αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως η Ρωσία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Βραζιλία, κλπ.

Στην επικοινωνία του μαζί μου, ο πρόεδρος του Club, Steve De Long, μου δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για το Wine Century Club να καλωσορίζει το πρώτο μέλος του από την Ελλάδα. Εγώ βεβαίως του απάντησα, όπως αισθάνομαι άλλωστε, ότι η χαρά και η τιμή είναι όλη δική μου!... Σημειωτέον ότι το Wine Century Club αριθμεί περί τα 150 μέλη απ'όλο τον κόσμο.

Για να σκεφτώ λοιπόν τώρα τι καλό θα ανοίξω απόψε για να το γιορτάσω...


 

Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά, με την ευκαιρία το δηλώνω υπεύθυνα: Στο "Τηλέμαχος Barbecue Club" - τον καινούριο Τηλέμαχο, όπως τον λέμε εμείς της περιοχής - τρώω πάντα πολύ καλά. Ήμουν χτες το βράδυ πάλι εκεί και δοκιμάζαμε κρέατα και κρασιά και, τι να πω, οι άνθρωποι κάνουν μαγικά πράγματα με το κρέας... Αφήστε τα κρασιά - η συλλογή των Νοτιοαφρικάνικων κρασιών του συγκεκριμένου εστιατορίου (στα οποία έχω και μεγάλη αδυναμία γενικώς) δεν έχει ταίρι...

Θα ήθελα να σας πω παραπάνω πράγματα αλλά κωλύομαι: θα διαβάσετε όμως την πλήρη παρουσίασή μου για το Τηλέμαχος Barbecue Club στο επόμενο τεύχος του Οινοχόου, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Οκτωβρίου (θα σας ενημερώσω εγκαίρως).
Αν πάλι δεν μπορείτε να περιμένετε, ο Τηλέμαχος Barbecue Club βρίσκεται στην διεύθυνση Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά. Το τηλέφωνο είναι 210-8076680. Σπεύσατε άφοβα!