Το δείπνο της πρώτης βραδιάς στη Βαρκελώνη έλαβε χώρα στο La Dama, ένα πολύ αριστοκρατικό εστιατόριο παλαιάς σχολής. Το La Dama στεγάζεται σε ένα πανέμορφο art-nouveau κτίριο χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης, που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ήταν μία όμορφη βραδιά, που χαρακτηρίστηκε από πολύ κομψές γεύσεις θαλασσινού προσανατολισμού. Όμορφο, μεγαλοπρεπές περιβάλλον και απίστευτα επαγγελματικό service ήταν τα κύρια στοιχεία του εστιατορίου. Από τα φαγητά, ξεχωρίζω τον αχινό,(παρόλο που γενικά δεν είμαι φίλος...) που μαγειρεύτηκε ζωντανός με κρέμα γάλακτος και αφρώδες κρασί cava και σερβιρίστηκε στο μισό κέλυφός του. Επίσης, την πεσκανδρίτσα,που ψήθηκε τέλεια στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, θυμάρι και διάφορα μυρωδικά, πάνω σε βάση από πατάτες, ήταν μία από τις πιο εκπληκτικές γεύσεις που έχω ποτέ δοκιμάσει σε ψάρι ψητό.


Αύριο αναμένεται συνέχεια, κι ας είναι Κυριακή και τα περισσότερα μέρη κλειστά. Κι αν με βλέπετε θαρραλέο να χρησιμοποιώ το laptop νυχτιάτικα, είναι γιατί μάλλον θα μπορέσω να λύσω το πρόβλημά μου με το καλώδιο του laptop του Oscar, του οικοδεσπότη μας. Αν πάλι, για οποιοδήποτε λόγο, δεν ταιριάζει στο δικό μου, φοβάμαι ότι θα το καταλάβετε από την ξαφνική σιωπή που κάποια στιγμή θα παρατηρηθεί από το Ισπανικό μέτωπο...


5/10/2008 07:03:44 pm

Σου προτείνω για κυριακή μεσημέρι τηγανιτές αγγινάρες και μύδια στου Villoro, το τελευταίο μαγαζί στην Barceloneta.
http://juanitalaquejica.blogspot.com/2008/03/villoro.html

Reply
Gianni
5/10/2008 10:43:37 pm

Α! Έχει και εκεί την τιμητική της η πεσκανδρίτσα; πόσο το κιλό πλέον;
ΥΓ. Εμπιστευόμαστε τις αντοχές τις μπαταρίας σου και περιμένουμε...

ReplyLeave a Reply.