Μπορεί να έχει περάσει λίγος καιρός από τότε, δεν μπορώ όμως να μην αφιερώσω ένα post-φωτορεπορτάζ σε ένα από τα πιο πολύχρωμα και ενδιαφέροντα γαστρονομικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης - και αναφέρομαι στην Κεντρική της Αγορά, την Mercat de la Boqueria.

Μην βάλετε με το νου σας μία απλή υπαίθρια αγορά, όπως π.χ. η δική μας Βαρβάκειος. Η συγκεκριμένη είναι, εκτός από χώρος για τις καθημερινές προμήθειες των ντόπιων, ένα τουριστικό αξιοθέατο με όλη τη σημασία της λέξεως. Τα χρώματα, οι ήχοι, οι γεύσεις και τα αρώματα προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες που δοκιμάζουν, φωτογραφίζουν και, βεβαίως, ψωνίζουν.


Η Boqueria διαθέτει ό,τι καλύτερο ντόπιο (και όχι μόνο) προϊόν ποθεί η ψυχή του επισκέπτη: τυριά, αλλαντικά, φρούτα, λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά, κρέατα, μπαχαρικά, γλυκά, και πάει λέγοντας. Επίσης, για όσους θέλουν να πάνε απλά για χάζι, ή για τους shoppers που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα, διαθέτει μερικά από τα πιο αυθεντικά και φημισμένα tapas bar-κιόσκια της Βαρκελώνης.
Οι τιμές είναι καλύτερες από τα μαγαζιά της πόλης, ενώ για τους ξένους που θέλουν να ψωνίσουν και να πάρουν πίσω στη χώρα τους κάποιο γευστικό σουβενίρ (όπως εγώ, που τίμησα τυριά και αλλαντικά δεόντως), κάθε κιόσκι έχει και το δικό του ειδικό μηχάνημα συσκευασίας τροφίμων σε κενό αέρος!


Δεν θέλω να σας πω τίποτα άλλο, γιατί οι φωτογραφίες τα λένε όλα με το παραπάνω. Αν βρεθείτε στη Βαρκελώνη και θέλετε να επισκεφθείτε την Boqueria, θα την βρείτε χαμηλά στην διάσημη λεωφόρο Las Ramblas, με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, στο δεξί σας χέρι.

Διαθέτει και ιστοσελίδα, η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση www.boqueria.info.

5/27/2008 04:13:19 am

Μιας και πέρασες από την Boquería, ελπίζω να έκανες στάση στο Bar Pinotxo του Juanito. Από τα αγαπημένα στέκια, ακόμα και του διάσημου σεφ Ferran Adriá.

Reply
5/27/2008 04:59:54 am

Και βέβαια! Πέρασα αν και ήμουν κάτι παραπάνω από χορτάτος λόγω του λουκούλλειου πρωινού στο ξενοδοχείο. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να μην περάσω να υποβάλω τα σέβη μου!...

Παρεμπιπτόντως πέρασα και από του Martin Villoro (thanks for the tip), αλλά είχε τόσο αέρα στη Barceloneta εκείνη την ημέρα που τελικά δεν έκατσα...

Reply
5/27/2008 11:32:39 pm

Την επόμενη φορά! Ούτως ή άλλως, όσες βόλτες και να κάνει κανείς στην Βαρκελώνη, το σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθεί, αν ξέρει πού να ψάξει. Συμφωνείς;
Κράτα σημείωση και για το Windsor, έχει από τα καλύτερα κελλάρια στην πόλη.

ReplyLeave a Reply.