Λοιπόν, χτες συζητούσαμε στο σεμινάριο πως η οινική κουλτούρα στην Αμερική έχει βοηθηθεί σημαντικά από τους επώνυμους και τους σταρ που αποφασίζουν να ασχοληθούν με το κρασί. Όταν λοιπόν ονόματα όπως ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο ηθοποιός/κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο προπονητής του ΝΒΑ Γκρεγκ Πόποβιτς θεωρούνται πλέον - με διάφορες ιδιότητες - ταυτισμένα με το κρασί, το βοηθούν να μπει σε περισσότερα σπίτια και ενισχύουν την αίγλη και τη λάμψη του.

Πιο πρόσφατος στη λίστα των επωνύμων του Αμερικάνικου κρασιού, όπως πληροφορούμαι, είναι ο πολύ-σκληρός-για-να-πεθάνει Μπρους Γουίλις, ο οποίος άφησε τα πολυβόλα και τα μπαζούκας και αποφάσισε να μπει στη μετοχική σύνθεση του Νεο-Υορκέζικου wine bar "The Bowery Wine Company". Το μπαρ έχει μία λίστα που, αν και αρκετά εστιασμένη στον Καλιφορνέζικο αμπελώνα, περιλαμβάνει επιλογές όλων των στυλ από βασικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου. Τα κρασιά υποστηρίζονται από ένα μενού διεθνούς προσανατολισμού και με γεύσεις επιλεγμένες για να συνοδεύουν κρασί. Όλα αυτά στην π.Μ. (προ-Μπρους) εποχή βέβαια, γιατί μαθαίνω ότι σύντομα και το μενού και το στυλ του μέρους πρόκειται, αν όχι να αλλάξουν, τουλάχιστον να ανανεωθούν.

Αυτό που - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν αλλάζει, είναι η διεύθυνση του The Bowery Wine Company. Βρίσκεται ακόμα στη διεύθυνση 13 East First Street, στη Νέα Υόρκη. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Αμερικάνικη μητρόπολη σύντομα, ελπίζω πως θα περάσετε μία βόλτα από το νέο στέκι του φίλτατου Μπρους και μετά θα μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας με εμάς τους υπόλοιπους!...

Leave a Reply.