Ήταν Κυριακή των εκλογών και, όπως η πλειονότητα του εκλογικού σώματος, ξυπνήσαμε αργά, ψηφίσαμε αργά, και γενικά όλα έγιναν σε ρυθμό χαλαρό, ειδικά καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί τρελλό φαγοπότι και ακόμα πιο τρελλή οινοποσία. Όταν έφτασε το μεσημέρι λοιπόν η παρέα ζητούσε "Comfort Food" και μάλιστα κάτι σε ζυμαρικό.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για το "Dal Professore" στο Μαρούσι, το οποίο έτσι κι αλλιώς ήθελα από καιρό να δοκιμάσω. Και το ευχαριστηθήκαμε.

Το Dal Professore λοιπόν, έχει καταφέρει να μεταφέρει πολύ πιστά την ατμόσφαιρα και το χαρακτήρα μιας τυπικής Ιταλικής συνοικιακής trattoria. Διαθέτει ένα αρκετά περιεκτικό μενού με antipasti, ζυμαρικά, πίτσες, κυρίως πιάτα με κρέας, κοτόπουλο και ψάρι, καθώς και νόστιμα Ιταλικά γλυκά. Η λίστα των κρασιών είναι μία μικρή αλλά αρκετά αντιπροσωπευτική ελληνο-ιταλική συμμαχία που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και το φάσμα του μενού. Η εξυπηρέτηση είναι καλή και φιλική, οι μερίδες καλές, η ατμόσφαιρα ζεστή και οι τιμές λογικές.

Η πρώτη εντύπωση ήταν λοιπόν, κατά γενική ομολογία όλης της παρέας, πολύ καλή. Επιφυλάσσομαι βέβαια να ξαναπάω σε λίγες μέρες, όταν τόσο το μενού όσο και η λίστα των κρασιών θα βάλουν τα χειμωνιάτικά τους. Θα σας ενημερώσω αν διακρίνω οποιαδήποτε διαφορά, η οποία όμως πιστεύω ότι θα είναι προς το καλύτερο.

Στο μεταξύ σας το προτείνω άφοβα για αντίστοιχες περιπτώσεις, προγραμματισμένες ή μη, που ένα πιάτο καλό Ιταλικό φαΐ και ένα ποτήρι (ή και παραπάνω) κρασάκι είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στην περίσταση. Τα στοιχεία παρακάτω:

Leave a Reply.