Ποιος ψήνεται για ταξιδάκι στο Λονδίνο;
Χωρίς πλάκα, αν έχετε σκοπό να βρίσκεστε στην Αγγλική πρωτεύουσα στα τέλη του μήνα, σας έχω μία πολύ καλή πρόταση. Αναφέρομαι στο Decanter Great Bordeaux Fine Wine Encounter 2008, ίσως τη μεγαλύτερη - εκτός Γαλλίας - έκθεση κρασιών του Bordeaux.


Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος ένα σωρό Μπορντωλέζικα Chateaux (γύρω στα 75 έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή), οπότε όποιος πάει και θα γνωρίσει οινικές προσωπικότητες της περιοχής, αλλά και θα δοκιμάσει πολλές και αξιόλογες ετικέτες. Βέβαια μη φανταστείτε ότι τα chateaux που συμμετέχουν είναι τα πρωτοκλασσάτα, ωστόσο στην πλειονότητά τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επιπλέον, αν δηλώσετε συμμετοχή νωρίς, έχετε πιθανότητες να βρείτε θέσεις και στα Σεμινάρια (Masterclasses) που πάντα γίνονται στο πλάισιο των εκδηλώσεων του Decanter και βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα εξής masterclasses: α) κάθετη γευσιγνωσία των κρασιών του Château Mouton Rothschild, β) δοκιμή των Crus Classés της Graves, και γ) ένα σαγηνευτικό ταξίδι στα κρασιά του Pomerol.

Το Decanter Great Bordeaux Fine Wine Encounter 2008 θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο The Landmark (όπως τα περισσότερα events που διοργανώνει το Decanter), στο Βορειοδυτικό Λονδίνο. Η τιμή του εισιτηρίου είναι €51, οπότε ξέρουμε εκ των προτέρων ότι η εκδήλωση θα προσελκύσει υψηλού επιπέδου οινόφιλους από την Αγγλία και όχι μόνο. Τα εισιτήρια για τα masterclasses κυμαίνονται μεταξύ €65 και €115 (είναι ακριβά, αλλά για τη γνώση που μεταδίδουν και τα κρασιά που παρουσιάζουν τα αξίζουν τα λεφτά τους με το παραπάνω...).

Εγώ δυστυχώς, λόγω φόρτου εργασίας, δεν θα καταφέρω να συμμετάσχω αυτή τη φορά. Αν κάποιος άλλος βρεθεί στο Λονδίνο εκείνες τις μέρες και πάρει μέρος στην εκδήλωση, και βέβαια αν πάει επί τούτου, θα χαρώ να μάθω σχόλια και εντυπώσεις. Για πληροφορίες και εγγραφές σε αυτή αλλά και σε μελλοντικές εκδηλώσεις του Decanter, ακολουθήστε αυτό εδώ το link.


8/13/2010 11:25:15 am

Courtesy costs nothing.

ReplyLeave a Reply.