Το θέμα ήταν γνωστό από καιρό στους επαγγελματικούς κύκλους, ωστόσο το επίσημο δελτίο τύπου κυκλοφόρησε μόλις χτες. Το γεγονός λοιπόν είναι ότι τα κρασιά του Κτήματος Αϊβαλή στη Νεμέα διανέμονται πλέον αποκλειστικά από την εταιρεία ΓΕΝΚΑ Εμπορική (ναι, αυτή που έχει και τα Cellier).

Θεωρώ την είδηση πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και ευχάριστη, επειδή πιστεύω ότι πλέον τα κρασιά του Κτήματος Αϊβαλή θα έχουν καλή τοποθέτηση σε κάβες και εστιατόρια, όπως τους αξίζει.


Πρέπει να σας πω ότι τρέφω μεγάλη συμπάθεια στον Χρήστο Αϊβαλή, (φωτο) τον ιδρυτή - και κινητήρια δύναμη - του Κτήματος. Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα όταν πρωτοκατέβηκα στη Νεμέα, όπου και με κέρδισε με την φιλοξενία του, αλλά και με την αυθεντικότητά του.


Έκτοτε παρακολουθώ τα κρασιά του ανελλιπώς, σε επαγγελματικό επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο, μία Νεμέα Αϊβαλή δεν λείπει ποτέ από το σπίτι. Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι, όταν πρέπει να πάω δώρο κρασί σε κάποιον φίλο ή γνωστό που ξέρω ότι θα εκτιμήσει μία καλή Νεμέα, το πιο πιθανό είναι ότι θα επιλέξω ένα από τα πιο αγαπημένα μου κρασιά γενικώς: το "Μονοπάτι" Αϊβαλή.


Επιπλέον, η "απλή" Νεμέα του Κτήματος είναι από τις καλύτερες, κατά τη γνώμη μου, της κατηγορίας, ενώ το θρυλικό "4" είναι ένα από τα πιο δυνατά και αξιομνημόνευτα Ελληνικά κόκκινα κρασιά που μπορεί να δοκιμάσει κανείς - κι όποιος μάλιστα γνωρίζει πώς προκύπτει το συγκεκριμένο κρασί, δεν σοκάρεται από το γεγονός ότι είναι ένα από τα ακριβότερα στην αγορά.


Εν τω μεταξύ ήξερα ότι το Κτήμα πειραματίζεται και με διεθνείς ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon, το Tannat και το Syrah. Και  μπορώ με χαρά να σας πω ότι κάποια πρώτα δείγματα που δοκίμασα στο πρόσφατο Οινόραμα μου φάνηκαν πολλά υποσχόμενα...


Εύχομαι κάθε επιτυχία στην καινούρια αυτή συνεργασία!...


Nassos
5/27/2008 08:42:01 am

Ο κος Αϊβαλής βρισκόταν στην έκθεση της Νεμέας προχθές στο Hilton..
Ήταν αν θυμάμαι καλά δωδέκατος στη σειρά παρουσίασης στην αίθουσα Θάλεια..
Είχε μαζί του δύο δεσποινίδες από τα Cellier πολύ ευγενικές...Και ο ίδιος είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός..
Μόνο ένα μικρό παράπονο.. Δεν είχε ένα φυλλάδιο, ένα διαφημιστικό, έστω κάτι για να θυμόμαστε τα κρασιά του όσοι δεν τα γνωρίζουμε...Μάλιστα τον ρωτήσαμε και μας είπε ότι ακόμη δεν έχει φτιάξει site..
Ενώ άλλοι όπως οι ‘Αμπελώνες Ζαχαριά’ και το ‘Κτήμα Παλυβού’ είχαν επενδύσει (αρκετά..) και στην εμφάνισή ενός διαφημιστικού που παρουσιάζει τα κρασιά στους καταναλωτές και τους επιτρέπει να τα μελετήσουν εκ των υστέρων ώστε να ξέρουν τί να ψωνίσουν..


Y.Γ. Ένα σχόλιο για την παρουσίαση των κρασιών της Νεμέας. Η παρουσίαση των φρέσκων (2007) στην έκθεση μας έδωσε το έναυσμα να περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τέλος του 2008, αρχές του 2009 που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά...

Reply
5/27/2008 05:50:51 pm

Νάσο έχεις δίκιο, όμως ένα βασικό στοιχείο αυτής της νέας συνεργασίας φαντάζομαι ότι θα είναι αυτό ακριβώς: η καλύτερη και πιο επαγγελματική προώθηση των προϊόντων. Ήδη, τα factsheets που μου έστειλαν μαζί με το δελτίο τύπου είναι πολύ επαγγελματικά.
Τώρα που μου έβαλες την ιδέα, θα τα ανεβάσω εδώ, μέσα σε αυτό το post, για να μπορεί όποιος θέλει να τα διαβάσει και να τα κατεβάσει για να τα κρατήσει στα αρχεία του.

ReplyLeave a Reply.