Αν και, απ' ότι με ενημερώνουν, οι θέσεις είχαν σχεδόν συμπληρωθεί πριν καν αυτή η ανακοίνωση κυκλοφορήσει, σας την παραθέτω σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε το σεμινάριο οινογνωσίας που παρουσιάζω και υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, κυρίως γιατί σε κάθε κύκλο σεμιναρίων περνάμε πραγματικά καλά! Από πέρυσι τέτοιο καιρό που το ξεκινήσαμε, πέρα από τη γνώση και την εμπειρία που το σεμινάριο προσφέρει, τόσο από μένα όσο και από οινοποιούς και άλλους ανθρώπους του χώρου που τακτικά φιλοξενούμε, έχουμε όλοι πλέον γίνει μία καλή παρέα και έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά και φτιάχνουμε ένα όμορφο club για να δοκιμάζουμε ακόμα πιο ευχάριστες οινο-κεντρικές εμπειρίες μαζί.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ

Η εταιρεία «Έκθεση Οίνων & Ποτών - Ανθίδης» έχει την χαρά να ανακοινώσει την έναρξη του πρώτου κύκλου σεμιναρίων με τίτλο «Οινογνωσία για Ερασιτέχνες και Χομπίστες» για το 2008.

Κατά τη διάρκεια του 2007, ολοκληρώθηκαν δύο κύκλοι σεμιναρίων με μεγάλη επιτυχία. Οι οινοφίλοι που συμμετείχαν απέκτησαν σφαιρική γνώση για το ξηρό, το γλυκό αλλά και το αφρώδες κρασί, τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στα κρασιά του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, τους τρόπους συνδυασμού του κάθε κρασιού στο τραπέζι με διάφορες ομάδες τροφίμων, καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Επιπλέον, δοκίμασαν και σχολίασαν δεκάδες διαφορετικές ετικέτες ελληνικού και εισαγόμενου κρασιού, γνώρισαν από κοντά γνωστούς και βραβευμένους Έλληνες οινοποιούς, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν γνωστά οινοποιεία στην Αττική και τη Νεμέα.

Ο πρώτος κύκλος του 2008 ξεκινάει την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα και περιλαμβάνει 2 ξεχωριστά επίπεδα:
- Το επίπεδο Α περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στο κρασί, πλήρης ανάλυση του ελληνικού αμπελώνα, εισαγωγή στον διεθνή αμπελώνα, τυφλή δοκιμή κρασιού.
- Το επίπεδο Β περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες: Γαλλία και Ιταλία, ο υπόλοιπος παλαιός κόσμος, νέος κόσμος, γλυκά και αφρώδη κρασιά, αρμονία φαγητού και κρασιού.

Κάθε επίπεδο θα ολοκληρωθεί σε 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις την ίδια μέρα και ώρα, με επιπλέον παρουσιάσεις από οινοποιούς, καθώς και επισκέψεις σε οινοποιεία. Τα σεμινάρια διεξάγονται στην αίθουσα γευσιγνωσίας της Κάβας Ανθίδης (Κηφισίας 76 Μαρούσι, 1ος Όροφος). Το κόστος συμμετοχής είναι €150 για κάθε επίπεδο.

Εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο Θόδωρος Λέλεκας, οινογνώστης και συντάκτης οίνου και οινο-γαστρονομίας στο περιοδικό «ΟΙΝΟΧΟΟΣ» της Καθημερινής και στο διαδικτυακό περιοδικό In2Life.gr.

Για πληροφορίες και εγγραφές: Κα Μαρίνα Αποστολίδου, τηλ. 210-9690234.

Leave a Reply.