Κι όμως, υπάρχουν ελπίδες για να κάνει διεθνή καριέρα το ελληνικό κρασί. Και ακόμα περισσότερες είναι οι ελπίδες των οινοποιών που τολμούν και πρωτοπορούν!

Πεδίον δόξης λαμπρόν φαίνεται να ανοίγεται για τους 2 συντελεστές του Κτήματος Βιβλία Χώρα, του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του Βασίλη Τσακτσαρλή, οι οποίοι, μαζί με τον δαιμόνιο επιχειρηματία Τάκη Σολδάτο - δύναμη στο εμπόριο του Ελληνικού κρασιού εκτός συνόρων - πήραν των οματιώνε τους και κίνησαν προς Νότιο Αφρική μεριά. Εκεί λοιπόν, και μάλιστα στην προνομιούχο περιοχή του Stellenbosch, αγόρασαν εκτάσεις και ξεκίνησαν ένα νέο οινοποιείο, το Escapades Winery. Το σκέφτηκαν πολύ έξυπνα. Στις νεκρές, αμπελοοινικά, περιόδους της Ελλάδας, ο Γεροβασιλείου και ο Τσακτσαρλής θα βρίσκονται στη Νότιο Αφρική. Παράλληλα, ο Σολδάτος θα βάλει όλες του τις δυνάμεις και τα contacts του για να μπει σε μεγάλες διεθνείς αγορές με το νέο brand.

Τις προάλλες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε avant-premiere τα πρώτα δείγματα των κρασιών που θα κυκλοφορήσουν με την ετικέτα Escapades. Το Sauvignon Blanc 2007 είναι ένα φρέσκο και δροσιστικό λευκό με απολαυστικά φυτικά αρώματα σε μύτη και στόμα, που οι φίλοι του λευκού Βιβλία Χώρα θα ερωτευθούν από την πρώτη κιόλας γουλιά. Όσο για τα ερυθρά της σειράς, πρόκειται για μονοποικιλιακά Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage και Shiraz. Όλα δείχνουν ήδη πολύ καλά στοιχεία, ωστόσο επειδή δοκιμάσαμε τις τελευταίες εμφιαλώσεις (2006), είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Από τα κρασιά του portfolio του Escapades, μόνο μία πολύ μικρή ποσότητα από το Sauvignon Blanc 2007 θα διατεθεί στην Ελληνική αγορά - σε τιμή που θα κυμαίνεται γύρω στα €16, από την εισαγωγική εταιρεία ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ και την Κάβα ΚΥΛΙΞ (Κολωνάκι), από τις αρχές του Νοεμβρίου. Τα ερυθρά, σύμφωνα τουλάχιστον με την υφιστάμενη ενημέρωση, προορίζονται αποκλειστικά για μεγάλες διεθνείς αγορές όπου τα κρασιά της Ν.Αφρικής έχουν μεγάλη ζήτηση.

Συγχαρητήρια στην προσπάθεια και ευχές για κάθε επιτυχία - η οποία θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη για οποιαδήποτε προσπάθεια/πρωτοβουλία αναλαμβάνουν και οι 3 συνιδρυτές του Escapades, κάθε ένας από τους οποίους έχει το δικό του "άγγιγμα του Μίδα"....

Leave a Reply.