Στην αρχαιότητα ο Κύλιξ ήταν το κύπελλο στο οποίο σερβίριζόταν το κρασί στις γιορτές και τα συμπόσια. Στη σύγχρονη εποχή ο Kylix είναι μία εξαιρετική κάβα στο Κολωνάκι με όμορφο και μοντέρνο design, που έχει δώσει έμφαση στο premium κρασί και ποτό.

Αυτές τις μέρες, ο Kylix "έβγαλε" στον αέρα τη νέα του ιστοσελίδα, την οποία σας προτείνω να επισκεφτείτε. Αποτυπώνει πλήρως την φιλοσοφία και την αισθητική της κάβας και εκθέτει με όμορφο τρόπο το πλούσιο portfolio των προϊόντων του. Επιπλέον, και αυτό το θεωρώ πολύ προχωρημένο, διαθέτει και υποδομή για πώληση προϊόντων από το Internet με αποστολή στο σπίτι. Αξίζει λοιπόν μία επίσκεψη στην κάβα Kylix, είτε δια ζώσης (Καρνεάδου 20, Κολωνάκι / 210-7245143) είτε διαδικτυακά, στη διεύθυνση www.kylix.gr.

Συμπτωματικά η "μαμά" του σύγχρονου Κύλικος, η μεγάλη εισαγωγική εταιρεία οίνων και ποτών ΟΙΝΟΚΟΣΜΟΣ, παρέθεσε χτες στους δημοσιογράφους κρασιού και γαστρονομίας ένα απολαυστικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Ήταν μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εξαιρετική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πρόσφατα το χρυσό τρίδυμο του Ελληνικού κρασιού (Γεροβασιλείου, Τσακτσαρλής, Σολδάτος) στη Νότια Αφρική. Μετά λοιπόν την παρουσίαση του πανέμορφου νεοκοσμίτικου Sauvignon Blanc με την κομψότατη ετικέτα του οινοποιείου Escapades, που είχε γίνει πέρυσι στα τέλη του χρόνου, χτες δοκιμάσαμε τα 4 ερυθρά Escapades: Το ενδιαφέρον Merlot, το ασυνήθιστο Pinotage, το απολαυστικά πικάντικο Shiraz και το κομψό Cabernet Sauvignon. Η δοκιμή έγινε στο σταθερά εκλεκτό εστιατόριο Milos στο Athens Hilton, με ένα πολύ φίνο μενού με όμορφες κρεατο-κεντρικές γεύσεις από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Τα ερυθρά Escapades κυκλοφορούν ήδη στην αγορά σε τελικές τιμές που κυμαίνονται μεταξύ €26 και €29. Διατίθενται από την κάβα Kylix (που λέγαμε...), και σύντομα και από περισσότερα επιλεγμένα σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια. Παρεμπιπτόντως το φετινό Escapades Sauvignon Blanc θα φτάσει στα ράφια της Αθήνας τον Ιούνιο και θα είναι (λογικά) η πρώτη ετικέτα 08 της χρονιάς!

Leave a Reply.