Εγώ επιμένω ότι το Λονδίνο είναι η οινική μητρόπολη (τουλάχιστον) της Ευρώπης, και καμιά φορά θεωρείται ότι το κάνω λόγω της ιδιαίτερής μου σχέσης με την πόλη αυτή, στην οποία έζησα το μεγαλύτερο μέρος της (ως τώρα) ενήλικής μου ζωής.

Άλλη μία μεγάλη, διεθνής εκδήλωση θα λάβει χώρα, όπως κάθε χρόνο στο Λονδίνο, σε λίγο καιρό. Πρόκειται για το London International Wine Fair, που έχει προγραμματισθεί για το τριήμερο 20-22 Μαΐου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα λάβουν μέρος 1250 εκθέτες από όλο τον κόσμο (οι μισοί από τον παλαιό και οι άλλοι μισοί από τον νέο, όπως διευκρινίζουν). Αν και ο κατάλογος των εκθετών δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα, είμαι σίγουρος ότι, όπως κάθε χρόνο, αρκετοί Έλληνες παραγωγοί θα δώσουν το παρόν στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.


Το London International Wine Fair απευθύνεται στους επαγγελματίες του κρασιού, ωστόσο είναι ανοικτό και στο κοινό. Η διοργανωτές περιμένουν πάνω από 14000 επισκέπτες, ένα τρίτο των οποίων θα είναι εκτός Αγγλίας. Εκτός από την έκθεση καθαυτή, θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαλέξεις, γύρω από το φετινό βασικό θέμα της εκδήλωσης, που είναι τα βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά.


Η εκδήλωση θα στεγαστεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Excel στο Νότιο Λονδίνο (Victoria Docks, London E16 1XL), με ώρα έναρξης τις 9.30 το πρωί και λήξης τις 6 το απόγευμα (την τελευταία μέρα κλείνει στις 5). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στη διεύθυνση www.londonwinefair.com.


ΘΑΝΟΣ
3/23/2008 01:18:26 am

Ισως η πιο καλά οργανωμένη έκθεση κρασιού στον πλανήτη.
Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.Μεγάλη εμπειρία.

ReplyLeave a Reply.