Όπως γνωρίζετε, με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν ακούω ή διαβάζω για τα κρασιά μας σε διεθνή μέσα, έντυπα ή ηλεκτρονικά. Αν, μάλιστα, πρόκειται και για τα κρασιά της Κεφαλονιάς (και ειδικά τη Ρομπόλα), στα οποία ξέρετε ότι έχω και μία ιδιαίτερη αδυναμία, η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αναφέρομαι στα πολύ καλά λόγια του συναδέλφου gastro-blogger Elliott Essman, ο οποίος είναι σεφ με γνώσεις στο κρασί, το ποτό και την οινο-γαστρονομία γενικότερα.

Ο Elliott λοιπόν, δημοσίευσε tasting notes για την Ρομπόλα Gentilini 2006, η οποία φαίνεται πως τον ενθουσίασε. Συγκεκριμένα, μετά από εκτενή αναφορά στην Κεφαλονιά και τα κρασιά της, ο Elliott ασχολείται με την συνδυασιμότητα της Ρομπόλας Gentilini με εκλεκτά ψαρικά και θαλασσινά, σχεδιάζοντας μάλιστα να την σερβίρει προσεχώς με μία σπεσιαλιτέ συνταγή του, σουφλέ με γαρίδες και αστακό (μμμμ...).

Το άρθρο κλείνει με πολύ εγκωμιαστικά λόγια για την Κεφαλονιά: "Αναμφίβολα θα επισκεφτώ το νησί σύντομα. Θέλω να σταθώ στη γη της και να πιω τα κρασιά που παράγει..."

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το StyleGourmet και να διαβάσετε τις σημειώσεις του Elliott για τη Ρομπόλα Gentilini 2006, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό εδώ το link.


Μαθαίνω, τέλος, ότι από το οινοποιείο Gentilini θα έχουμε σύντομα και μία ετικέτα Ρομπόλας Premier Cru, από τα top αμπελοτόπια του νησιού. Αυτό θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον! Περισσότερα, ελπίζω, θα έχουμε πολύ σύντομα... Watch this space!...

Leave a Reply.