Διακόπτω την διεθνή μου θεματολογία των τελευταίων ημερών, για να μοιραστώ μαζί σας μία είδηση που θεωρώ πολύ σημαντική.

Διοργανώθηκε λοιπόν από την ΔΗΩ (τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) πριν από 10 μέρες ο 3ος Διαγωνισμός Κρασιού από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, ο οποίος ανέδειξε τα κορυφαία Ελληνικά βιολογικά κρασιά.

Το θέμα του βιολογικού κρασιού είναι λίγο περίπλοκο στην Ελλάδα, φοβάμαι. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο το οινόφιλο κοινό γνωρίζει τι σημαίνει κρασί από βιολογικό σταφύλι, σίγουρα όμως η συγκεκριμένη κατηγορία δεν απολαμβάνει αντίστοιχης φήμης και προτίμησης όπως σε πιο προχωρημένες αγορές του εξωτερικού. Γι αυτό και είναι σημαντικό να γίνονται εκδηλώσεις και διαγωνισμοί όπως αυτός, αρκεί να ενημερώνεται σχετικά ο κόσμος, σωστά και εγκαίρως.

Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ όλα τα οινοποιεία που συμμετείχαν και, βέβαια, τους νικητές. Ανάμεσά τους τον φίλο Θάνο Ντούγκο, έναν νέο και ιδιαίτερα δραστήριο οινοποιό, που απέσπασε το Μεγάλο Χρυσό, ως επιβράβευση όχι μόνο της ποιότητας των κρασιών του, αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας του.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο με όλα τα κρασιά που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, κάνοντας κλικ στο παρακάτω link:


_3___2008.pdf
File Size: 268 kb
File Type: pdf
Download File
Leave a Reply.