Ήρθε η ώρα να βεβαιωθούμε ότι όλοι οι οινόφιλοι ανάμεσά μας έχουν σημειώσει στην ατζέντα τους την τελευταία σημαντική οινική εκδήλωση πριν το τέλος του χρόνου.

Πάρτε μολύβι και χαρτί λοιπόν (εκτός αν είστε πιο "tech-savvy" όπως λένε στο χωριό μου, οπότε μπορείτε να το σημειώσετε σε οτιδήποτε από PDA, Blackberry, iPhone ή electronic calendar σας βρίσκεται πρόχειρο): Αυτό το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο King George Palace στο Σύνταγμα η εκδήλωση "Αφρός & Φυσαλλίδες", που είναι αφιερωμένη στη Σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο. Όσοι επισκεφτείτε την εκδήλωση θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε γνωστές και λιγότερο γνωστές Σαμπάνιες (Moet & Chandon, Laurent Perrier, Mumm, Piper Heidsieck, Gosset, Henriot, Nicolas Feuillate, Louis Roederer είναι μόνο μερικές), καθώς και εκλεκτές ετικέτες Cava από την Ισπανία, Prosecco, Asti Spumante και Bracchetto από την Ιταλία, αλλά και κομψότατους αφρώδεις οίνους από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι γιορτές πλησιάζουν, οπότε, όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε ένα απολαυστικότατο Σάββατο πίνοντας ότι καλύτερο έχει "μπουρμπουλήθρες" και κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά, αλλά θα σχεδιάσετε το εορταστικό σας τραπέζι ξέροντας τι ακριβώς να προμηθευτείτε για να συνοδέυσετε τα νοστιμότατα γλυκά και αλμυρά εδέσματά του.

Η εκδήλωση ξεκινάει στη μία το μεσημέρι και τελειώνει στις οκτώ το βράδυ. Η είσοδος κοστίζει €15 κατ'άτομο. Ωστόσο, οι 2 πρώτοι τυχεροί που θα μου στείλουν email θα κερδίσουν τις δύο διπλές προσκλήσεις που έχω αλλά δεν χρειάζομαι για να μπω.

Ο λόγος για τον οποίον δεν χρειάζομαι πρόσκληση για να μπω στην εκδήλωση είναι επειδή θα είμαι εκεί από νωρίς σε υπηρεσιακό ρόλο: όσοι λοιπόν έρθετε, ελάτε να με βρείτε στο stand της Moet & Chandon για να δοκιμάσουμε μαζί τα εξαιρετικά δείγματα του μεγάλου αυτού οίκου που διατίθενται στην αγορά, αλλά και να συζητήσουμε τα αρώματά τους, την ιστορία τους, καθώς και τους πιο πρωτότυπους γευστικούς τους συνδυασμούς.

Τέλος, αν θέλετε - είτε έρθετε στην εκδήλωση είτε όχι - να φρεσκάρετε λίγο τις γνώσεις σας σχετικά με τη Σαμπάνια, ενδεχομένως να σας βοηθήσει αν κάνετε κλικ σε αυτό εδώ το link.

Leave a Reply.