Τα Κιούπια, το εστιατόριο με τα πολυεπίπεδα και γενναιόδωρα μενού και τη λαμπρή 27ετή ιστορία στη Ρόδο, τη Γλυφάδα και την Πολιτεία, μετακόμισε πρόσφατα στο Κέντρο της Αθήνας. Πλέον στεγάζεται στο Κολωνάκι, στο τριώροφο νεοκλασσικό που κάποιοι παλαιότεροι μπορεί να θυμούνται από την εποχή της Φουρτούνας, της κλασσικής ταβέρνας της περιοχής.

Ο χώρος πραγματικά πανέμορφος, έχει ανακαινισθεί πλήρως και έχει εξοπλιστεί με όμορφα και σύγχρονα έπιπλα, κομψό φωτισμό και μοντέρνα σερβίτσια και αξεσουάρ. Μία από τις σάλες του 1ου ορόφου μάλιστα, γωνιακή και με τζαμαρία, προσφέρει πανοραμική θέα της περιοχής (φωτό κάτω).

Το μεγάλο μενού για μεσημέρι και βράδυ περιλαμβάνει μία μεγάλη επιλογή από πιάτα και κοστίζει €52 χωρίς τα ποτά, ενώ υπάρχει και επιλογή a la carte. Η λίστα των κρασιών είναι αυστηρά ελληνική και περιλαμβάνει πολλές και κλασσικές ετικέτες από ποικιλίες και περιοχές του ελληνικού αμπελώνα, με αναμενόμενη, βέβαια, έμφαση στα Ροδίτικα κρασιά.

Από τα πιάτα που δοκίμασα ξεχωρίζω την "αχτύπητη" μελιτζανοσαλάτα, τη φάβα με καραμελωμένο πορτοκάλι, το καπνιστό χέλι, τους καράβολους (σαλιγκάρια) γιαχνί και τα νοστιμότατα παϊδάκια πετεινού.

Θα ξαναπάω στα Κιούπια, κυρίως για να δω πως θα εξελίσσεται όταν πλέον αρχίσει και "ρολλάρει", μιας και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Ήδη, πάντως, έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλές στέκι για επώνυμους και μη. Σε αυτό βοηθάει, φαντάζομαι, η κεντρική-απόκεντρη τοποθεσία, και βέβαια το πολύ δυνατό brand Κιούπια που μετράει κοντά 3 δεκαετίες με επιτυχία.

Τα Κιούπια θα τα βρείτε, πλέον, στην διεύθυνση Δεινοκράτους &  Αναπήρων Πολέμου 22. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι το 210-7400150. 

Leave a Reply.