Ήμουν προχτές στο Cellier Le Bistrot του Συντάγματος, το οποίο είναι κλασσικό στέκι για business lunch στο Κέντρο, ως γνωστόν. Δεν μπορώ να μην σας πώ για τα Σκιουφιχτά Μακαρονάκια με Κομματάκια Μοσχαράκι στη Γάστρα που έφαγα, γιατί ήταν πραγματικά σαν σπιτικά! Ακόμα τα θυμάμαι...

Ο Σεφ του Cellier, ο Μιχάλης Κουτσαντωνάκης, είναι ιδιαίτερα άξιος. Πρόσφατα μάλιστα παρασημοφορήθηκε από τον Σύνδεσμο της Γαστρονομίας του Bordeaux, και μάλιστα όχι από κάποιον τυχαίο, αλλά από τον ίδιο τον Jean-Pierre Xiradakis, τον διάσημο ιδιοκτήτη και σεφ του La Tupina, του πολυβραβευμένου bistrot του Bordeaux που πρόσφατα ψηφίστηκε ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου! Ο Jean-Pierre βρέθηκε στην Ελλάδα καλεσμένος του Cellier Wine Club, προκειμένου να μας μαγειρέψει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα εξαιρετικό μενού, με στόχο να αναδείξει τα πρωτοεμφανιζόμενα στην Ελλάδα κρασιά των παραποτάμιων περιοχών Cotes de Bordeaux.

Τα φαγητά ήταν, όπως αναμενόταν, λαχταριστά, με αποκορύφωμα ένα ζουμερότατο, σιγοψημένο αρνίσιο κότσι. Όσο για τα κρασιά, ήταν και αυτά μία αποκάλυψη, καθώς ήταν όλα αξιόλογα και σε ιδιαίτερα λογικές τιμές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για ένα κοινό που αγαπάει το καλό κρασί, είτε ντόπιο είτε εισαγόμενο, αλλά - αναπόφευκτα, στις μέρες μας - σκέφτεται και την τσέπη του, να μπορεί να προμηθευτεί ποιοτικό Γαλλικό κρασί σε τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 12 Ευρώ!

Αξίζουν συγχαρητήρια οι συχνές και αξιόλογες προσπάθειες του Cellier Wine Club που μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στα κρασιά από όλο τον κόσμο και την υψηλή γαστρονομία. Αξίζουν συγχαρητήρια και σ' εσάς αν είστε μέλη του. Αν δεν είστε, σπεύσατε να γραφτείτε και δεν θα το μετανιώσετε:
www.cellier.gr.

ΥΓ: Θυμήστε μου κάποια στιγμή να σας πω και για το μικρό αδελφάκι του Cellier Le Bistrot, το νέο Cellier στη Μαρίνα της Ζέας, στον Πειραιά. Αξίζει...

Leave a Reply.