Σας χρωστάω όμως ένα θέμα από Θεσσαλονίκη, όπως θυμήθηκα. Σωστά;
Ήμουν λοιπόν εκεί πριν τις Γιορτές και ελπίζω να μην αργήσω να ξαναπάω. Αυτό που μ'αρέσει στην πόλη αυτή είναι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν χρειάζονται ιδιαίτερη δικαιολογία για να φάνε, να πιούνε, να περάσουν καλά. Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μία ματιά να δείτε τι γίνεται στις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα της πόλης οποιοδήποτε μεσημέρι καθημερινής...

Κάπως έτσι, μετά από μία επαγγελματική συνάντηση, βρεθήκαμε στα Σαμαράκια, στην Πυλαία. Χωρίς να βρίσκεται σε κάποιο κεντρικό, πολυσύχναστο σημείο, την ημέρα που πήγαμε ήταν γεμάτο από παρέες (επαγγελματικές και μη) που περνούσαν καλά με μεζεδάκια, φρέσκο ψαράκι, κρασάκι, τσιπουράκια κλπ.

Παρεμπιπτόντως, μπορεί το όνομα "Σαμαράκια" να είναι λίγο "πρωτότυπο", καθώς δεν παραπέμπει ούτε σε κάτι θαλασσινό/νησιώτικο, αλλά ούτε και σε κάτι πιο σχετικό με κέφι, φαγητό, ποτό, κλπ. Ωστόσο η διεύθυνση του καταστήματος τεκμηριώνει την απόφαση να το ονομάσει έτσι με το εξής κειμενάκι πάνω στην καρτούλα του: "Σαμαράκια, ουσ.: Μικρά αναχώματα που τοποθετούνται στην άσφαλτο για τη μείωση της ταχύτητας των καλοφαγάδων εν όψει γευστικών απολαύσεων".

Εμείς πάντως φάγαμε εξαιρετικούς μεζέδες και το απλό επαγγελματικό μας γεύμα έγινε πολύ πιο διασκεδαστικό και νόστιμο. Εκεί μάλιστα δοκίμασα και έναν πρωτότυπο ψαρομεζέ: τηγανητές ουρίτσες πεσκανδρίτσας, ιδιαίτερα νόστιμες με ουζάκι και διάφορα συνοδευτικά.

Για να πάτε στα Σαμαράκια θα χρειαστείτε (εκτός από ένα αεροπορικό εισιτήριο για Θεσσαλονίκη, αν δε μένετε ήδη εκεί) να ακολουθήσετε κατεύθυνση προς το Γυμνάσιο και Λύκειο της Πυλαίας. Η ακριβής διεύθυνση είναι Δελφών 5 & Δαβάκη 21 και το τηλέφωνο είναι 2310-300333.

Leave a Reply.