Χθες ήμουν στο Κέντρο για δουλειές. Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα για καφεδάκι, το οποίο βεβαίως, ιδανικά, δεν πρέπει να απολαμβάνεται "ξεροσφύρι", χωρίς έστω και ένα μικρό γλυκό "κατιτί"... Χθες όμως ήθελα κάτι διαφορετικό, μία αλλαγή από τα συνηθισμένα κρουασάν, μπισκότα, βουτήματα κλπ...

Μια λοιπόν και ήμουν στην περιοχή, τί καλύτερο από ένα λαχταριστό κομμάτι Πατσαβουρόπιττα Λέρου; Που την βρήκα; Στο "Παραδοσιακό", στην Οδό Αμερικής. Εκεί, η Κυρία Νίκη Καρπαθάκη και η οικογένειά της φτιάχνουν και μας σερβίρουν τα πιο γλυκά στοιχεία της παράδοσης της Λέρου. Η Πατσαβουρόπιττα προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν αδυναμία στα γλυκά ταψιού, καθώς τα βασικά της συστατικά είναι το τραγανό φύλλο ("πατσαβουριασμένο", όπως προδίδει και το όνομα) και το σιρόπι. Διατίθεται με καρύδι ή χωρίς, ενώ στο Παραδοσιακό θα βρούμε επίσης λεμονόπιττα, πορτοκαλόπιττα, διάφορα σοκολατοειδή, καθώς και κάποια αλμυρά σφολιατοειδή και πιττάκια. Όλα σπιτικά, φτιαγμένα στο χέρι και νοστιμότατα.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε Το Παραδοσιακό, είτε για να τσιμπήσετε κάτι στα πρόχειρα επιτόπου, είτε για να πάρετε στο σπίτι. Είναι τόσο κεντρικό που σίγουρα θα περάσετε απέξω κάποια μέρα που θα βρεθείτε στο Κέντρο. Η διεύθυνσή του είναι Αμερικής 7 και το τηλέφωνο είναι 210-3633482. Αν βέβαια βρεθείτε και στη Λέρο, ακόμα καλύτερα. Θα βρείτε Το Παραδοσιακό και εκεί, στην Αγία Μαρίνα, και στο τηλέφωνο 22470-25500.





Leave a Reply.