Ελπίζω να είχατε μία Καλή Τσικνοπέμπτη. Δυστυχώς, (και έχει αρχίσει να μου τη δίνει...) κάποια σοβαρά τεχνικά προβλήματα έβγαλαν το blog αυτό νοκ-άουτ χτες όλη μέρα ("of all days", όπως θα 'λεγαν και στα μέρη μου...) οπότε η κρεατοφαγική πληροφόρηση που σας είχα ετοιμάσει είναι, πλέον, κομματάκι ετεροχρονισμένη. Ή μήπως όχι;...

Εδώ, βλέπετε, είναι Ελλάδα. Και η δική μας version της παγκοσμίως διάσημης Μεσογειακής Διατροφής το θέλει το κρεατάκι της το κόκκινο σε τακτική, αν όχι καθημερινή, βάση. Έτσι, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι συχνά μας φαίνεται ότι κάθε μέρα είναι και μία μικρή Τσικνοπέμπτη!... Οπότε ελπίζω ότι το θέμα αυτό δεν είναι ανεπίκαιρο αλλά, αντιθέτως, διαχρονικό. 

Χτες λοιπόν, λόγω της ημέρας, οι φίλοι μου στο... νοστιμότατο blog "Hungry For Life"
(http://hungryforhungry.blogspot.com/) μου έκαναν την τιμή να φιλοξενήσουν τον "Οδηγό του Επαγγελματία Ψήστη" που είχα προ καιρού δημοσιεύσει στο In2Life. Τους ευχαριστώ θερμά.

Εγώ όμως θέλω να σας πάω ένα βήμα πίσω στην όλη διαδικασία, παραπέμποντάς σας σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και ενδιαφέρον άρθρο που δημοσίευσε την ίδια μέρα ο Αθήναιος, γνωστός και αγαπημένος αρθρογράφος του Γαστρονόμου της Καθημερινής, στην free-press εφημερίδα LIFO. Πρόκειται για εξαιρετικό άρθρο που αποκαλύπτει τα top χασάπικα στη Βαρβάκειο Αγορά αλλά και σε όλη την Αθήνα, όπου μπορούμε να βρούμε το πιο διαλεκτό κρέας. Γιατί, τί να το κάνεις να κατέχεις την τέχνη του ψησίματος καλά, αν δεν πρόκειται να ψήσεις καλό κρέας;... Θα το βρείτε κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

Μην περιμένετε, λοιπόν, την Τσικνοπέμπτη για να τσικνήσετε. Με καλό κρέας, γνώση στο ψήσιμο και καλό κρασί, το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη (άντε, και λίγη προσοχή στη χοληστερίνη...)!

Leave a Reply.