Λοιπόν οι φίλοι των κρασιών της Ιταλίας καλά θα κάνουν να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα και να αρχίσουν να πακετάρουν τη βαλίτσα τους ΑΜΕΣΑ!

Γιατί; Μα επειδή σε λιγότερο από ενάμιση μήνα θα γίνει στη Βερόνα της Ιταλίας η φετινή Vinitaly. Πρόκειται για έκθεση κρασιού που γίνεται κάθε χρόνο και συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο. Μπορεί βεβαίως η έκθεση να θεωρείται και να ονομάζεται διεθνής, ωστόσο εστιάζει ξεκάθαρα στα κρασιά της Ιταλίας.

Συνήθως στη Vinitaly συμμετέχουν και κάποια Ελληνικά Κτήματα ή κλαδικοί φορείς, ενώ έχει και συμμετοχές από πολλά κράτη του κόσμου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με το Ιταλικό κρασί (παραγωγούς, εισαγωγείς, σομελιέ, κλπ) καθώς σε αυτήν αποκαλύπτονται οι νέες και πιο συναρπαστικές αφίξεις και, στη συνέχεια, κλείνονται τα πιο σημαντικά deals.

Εγώ, ως δηλωμένος φαν του Ιταλικού κρασιού, έχω βάλει την Vinitaly στο φετινό πρόγραμμα και ελπίζω ότι θα τα καταφέρω να πάω. Αν το σκέφτεστε κι εσείς πρέπει να αρχίσετε την έρευνα για πτήσεις, διαμονή, κλπ, σύντομα, γιατί η συγκεκριμένη έκθεση, εκείνες τις μέρες, γίνεται το highlight της πόλης της Βερόνα.

Όπως κάθε χρόνο, η Vinitaly θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της Βερόνα, το VeronaFiere, και θα έχει πενθήμερη διάρκεια (3-7 Απριλίου). Για το πρόγραμμα, τη λίστα των εκθετών και περαιτέρω λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης, στη διεύθυνση:
http://www.vinitaly.it/index_en.asp.

Leave a Reply.