Λοιπόν έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω, πριν το μάθει οποιοσδήποτε άλλος, ότι το Σεμινάριο Οινογνωσίας για Ερασιτέχνες και Αρχάριους που πρωτο-οργανώσαμε, σε συνεργασία με την εταιρεία Ανθίδης, στις αρχές του καλοκαιριού, θα επαναληφθεί τώρα το Φθινόπωρο!

Με τα 20 άτομα (άντρες και γυναίκες) που συμμετείχαν στον καλοκαιρινό κύκλο φτιάξαμε μία πολύ καλή παρέα. Εκτός του ότι, κατά γενική ομολογία, έμαθαν πολλά και καινούρια πράγματα για την ιστορία, την παραγωγή και την απόλαυση του κρασιού, το βασικό είναι ότι όλοι περάσαμε πραγματικά πολύ ωραία. Ύστερα έκατσα και έβαλα κάτω τα όσα κάναμε σε νούμερα, και συνειδητοποίησα ότι, εκτός της θεωρητικής γνώσης και της ενδιαφέρουσας κουβέντας, δοκιμάσαμε και σχολιάσαμε περισσότερες από 75 διαφορετικές ετικέτες ελληνικού και εισαγόμενου κρασιού, γνωρίσαμε από κοντά 6 γνωστούς και βραβευμένους Έλληνες οινοποιούς (Κοκοτός - Σεμέλη, Παρασκευόπουλος - ΓΑΙΑ, Μαρκαντωνάτος - Gentilini, Μούντριχας - Αβαντίς, Χαρλαύτης - Κτήμα Χαρλαύτη, Παλυβός - Κτήμα Παλυβού), και επισκεφθήκαμε 4 οινοποιεία στην Αττική και τη Νεμέα.

Ο νέος, φθινοπωρινός κύκλος ξεκινάει στις αρχές του Οκτωβρίου και διακρίνεται σε 2 ξεχωριστά επίπεδα:
- Το επίπεδο Α περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στο κρασί, πλήρης ανάλυση του ελληνικού αμπελώνα, εισαγωγή στον διεθνή αμπελώνα. Το επίπεδο Α ξεκινάει την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σε 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις την ίδια μέρα και ώρα.
- Το επίπεδο Β περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Γαλλία και Ιταλία, ο υπόλοιπος παλαιός κόσμος, νέος κόσμος, γλυκά, αφρώδη κρασιά και αποστάγματα, αρμονία φαγητού και κρασιού. Το επίπεδο Β ξεκινάει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σε 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις την ίδια μέρα και ώρα.

Και για τα 2 επίπεδα έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις από οινοποιούς, καθώς και επισκέψεις σε οινοποιεία. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται στην αίθουσα γευσιγνωσίας της Κάβας Ανθίδης (Κηφισίας 76 Μαρούσι, 1ος Όροφος). Το κόστος συμμετοχής είναι €150 για κάθε επίπεδο.

Τι λέτε; Αν όλα αυτά σας ακούγονται ενδιαφέροντα, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε άμεσα με την κα Μαρίνα Αποστολίδου, που είναι υπεύθυνη για πληροφορίες και εγγραφές, στο τηλέφωνο 210-9690234.

Leave a Reply.