Το έχετε καταλάβει ότι η εποχή αυτή του χρόνου ανήκει στις εταιρείες που εισάγουν και εμπορεύονται κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και τα οποία παρουσιάζουν σε αλλεπάλληλες εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες, έτσι;...

Το πραγματικά ευχάριστο όμως είναι ότι φέτος αρκετές από αυτές δεν διεξάγουν τις εκδηλώσεις αυτές "κεκλεισμένων των θυρών" αποκλειστικά για εμάς τους επαγγελματίες του κλάδου. Αντιθέτως, οι πόρτες τους είναι ανοιχτές για το ευρύ(-τατο) οινόφιλο κοινό.

Η επόμενη από αυτές είναι προγραμματισμένη για αυτή την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, και σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Διοργανώνεται από την εταιρεία ΓΕΝΚΑ, που εισάγει και διαθέτει στην Ελληνική αγορά μία μεγάλη γκάμα από τις πλέον ποιοτικές διεθνείς ετικέτες. Επιπλέον, στην ΓΕΝΚΑ ανήκουν τα καταστήματα και εστιατόρια Cellier στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Κηφισιά και τη Μύκονο. Αξίζει επίσης να γνωρίζετε ότι στο τιμόνι της ΓΕΝΚΑ βρίσκεται η οικογένεια Καρακώστα, η οποία έχει ταυτίσει το όνομά της με το καλό κρασί στην Ελλάδα. Εκτός από όλα τα παραπάνω, η οικογένεια Καρακώστα είναι και η ψυχή του Κτήματος Μοντοφώλι, ενός πανέμορφου κτήματος που βρίσκεται σε έναν μαγευτικό και καταπράσινο λόφο στην Κάρυστο της Εύβοιας, απ'όπου μας έρχεται και το ομώνυμο, εκλεκτό γλυκό κρασί "Κτήμα Μοντοφώλι".

Γιατί λοιπόν να πάει κανείς στο GENKA Wine Fair την Κυριακή; Ακούστε ποιοι παραγωγοί από όλο τον κόσμο θα βρίσκονται εκεί, και θα καταλάβετε. Έχουμε και λέμε:
- Από τη Γαλλία γενικά: Baron Phillippe de Rothschild, Hugel & Fils, Dourthe, Georges Duboeuf, Bouchard Pere & Fils, Faiveley, J. Moreau & Fils
- Από την Καμπανία: Bollinger, Ayala
- Από το Cognac: Delamain
- Από την Ιταλία: Gaja, Antinori, Feudi di San Gregorio, Zonin, Pellegrino
- Από την Ισπανία: Marques de Caceres, Valdespino, Torres
- Από την Αυστραλία: Penfolds
- Από τη Νέα Ζηλανδία: Coopers Creek
- Από την Καλιφόρνια: Joseph Phelps, Robert Mondavi

Όλα αυτά, με ελεύθερη δοκιμή όλων των κρασιών, ενημερωτικό υλικό, κουβεντούλα με τους εκπροσώπους των οινοποιείων και τους άλλους οινόφιλους, μεζεδάκι και κληρώσεις, μας υπόσχονται μία πραγματικά απολαυστική Κυριακή.

Κάντε λοιπόν σημείωση από τώρα στις ατζέντες σας (είτε τις χάρτινες, είτε τις ηλεκτρονικές): Κυριακή 7/10, από τις 11πμ ως τις 9μμ, στην αίθουσα "Εσπερίδες" του Ξενοδοχείου Athens Hilton. Να είστε όλοι εκεί!

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία ΓΕΝΚΑ και τα καταστήματα Cellier, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους, www.cellier.gr.

Leave a Reply.