Ο χορός των οινικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων, όπως σας έλεγα, καλά κρατεί. Σας έχω άλλη μία λοιπόν που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα Eλληνικά αλλά και για τα ξένα οινοποιεία που αντιπροσωπεύει η οικοδέσποινα εταιρεία.

Πρόκειται για την παρουσίαση του portfolio της εταιρείας Αίολος, μίας πραγματικής δύναμης στο χώρο του κρασιού, η οποία από το 1991 εισάγει και διακινεί στην αγορά μία μεγάλη γκάμα από τα ποιοτικότερα ξένα κρασιά που έρχονται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως, αντιπροσωπεύει και μία επίλεκτη ομάδα από ποιοτικά ελληνικά οινοποιεία με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό κρασί.

Όποιος επισκεφτεί την εκδήλωση, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά από το Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη από το Δράμα, από το Οινοποιείο Σκούρα στη Νεμέα και το Κτήμα Χατζηδάκη στη Σαντορίνη, αλλά και από την Οινοποιία Αργατία, μία νέα συνεργασία που εγκαινίασε πρόσφατα ο Αίολος. Επιπλέον, θα συναντήσετε και τους ίδιους τους οινοποιούς - αποκλείεται να χάσετε τον αγαπητό μου και αεικίνητο Γιώργο Σκούρα που δεν χάνει ευκαιρία να παρουσιάσει τα κρασιά του, να συναντήσει παλιούς φίλους και να γνωρίσει καινούριους, και βέβαια να μιλήσει για ένα από τα αγαπημένα του θέματα: την ΑΕΚ και την πορεία της στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Θα είναι σίγουρα μεγάλη ευκαιρία για όλους, επίσης, να γνωρίσουν και τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αδιαμφισβήτητα τον κορυφαίο σε γνώσεις και εμπειρία άνθρωπο του κρασιού στην Ελλάδα, ο οποίος είναι Διευθυντής Εισαγωγών στον Αίολο.

Όσο για τους οινόφιλους που θα ενδιαφερθούν να δοκιμάσουν καλά κρασιά από το διεθνή αμπελώνα, αυτοί σίγουρα δεν θα απογοητευτούν. Σας παραθέτω ενδεικτικά κάποιους από τους οίκους του εξωτερικού που αντιπροσωπεύει ο Αίολος:

- Από τη Γαλλία γενικά: William Fevre (Chablis), Meo-Camuzet (Vosne-Romanee), Domaine Ostertag (Alsace), Jean-Pierre Moueix (Pomerol)
- Από την Καμπανία: Gosset, Billecart-Salmon
- Από το Cognac: Leopold Gourmel
- Από την Ιταλία: Pio Cesare, Ceretto, Castellare di Castellina, Casanova di Neri
- Από την Ισπανία: Bodegas Vega Sicilia, Bodegas Alion, Bodegas Alejandro Fernandez
- Από την Πορτογαλία: Fonseca Porto
- Από την Αυστρία: Weingut Brundlmayer
- Από την Αυστραλία: Henschke, Yalumba, Heggie's Vineyard
- Από τη Νέα Ζηλανδία: Villa Maria
- Από την Καλιφόρνια: Ridge Vineyards, Dominus (Jean-Pierre Moueix)


Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου (την επομένη του GENKA Wine Fair που λέγαμε), στην Aίθουσα "Αθήναιον" του Ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL (Λ. Συγγρού 89-93), και θα διαρκέσει από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.

Θα τα πούμε εκεί. Άντε στην υγειά μας!

Leave a Reply.