Και πριν φύγουμε από το θέμα του Wine Report, αξίζει επίσης να σημειώσω με μεγάλη χαρά κάτι που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Στην ενότητα "Classic Wine Vintage Guide" του οδηγού, που επιμελήθηκε η Serena Sutcliffe MW, συγγραφέας, δημοσιογράφος οίνου, Master of Wine (τέως Πρόεδρος του Institute of Masters of Wine) και επικεφαλής του International Wine Department του οίκου δημοπρασιών Sotheby's, υπάρχει ένας πίνακας με τις πλέον συναρπαστικές και ασυνήθιστες (οινικές) ανακαλύψεις σε δημοπρασίες, ο οποίος περιλαμβάνει και ένα Ελληνικό κρασί. Πρόκειται για το Κτήμα Άλφα Ερυθρό του 2004, μία πραγματικά αξιόλογη χρονιά του εξαιρετικού χαρμανιού από Ξινόμαυρο, Syrah και Merlot που παράγει το ομώνυμο Κτήμα.

Βεβαίως για όσους έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο κρασί, ή, ακόμα καλύτερα, για όσους έχουν επισκεφτεί το Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο, οι συνεχείς διεθνείς διακρίσεις που λαμβάνουν τα κρασιά του δεν αποτελούν καμία έκπληξη - απεναντίας, είναι μία δικαιολογημένη επιβράβευση της πολύ καλής προσπάθειας που καταβάλλει ο Άγγελος Ιατρίδης και οι συνεργάτες του, παντρεύοντας την εξαιρετική πρώτη ύλη και το εκπληκτικό terroir της περιοχής με την τεχνολογία αιχμής.

Θα έχω τη χαρά να ξαναδώ τον Άγγελο στο Λονδίνο τον άλλο μήνα, στην έκθεση του Decanter, αφού είναι από τους Έλληνες οινοποιούς που σταθερά εκπροσωπούν όχι μόνο το οινοποιείο τους αλλά το Ελληνικό κρασί γενικότερα στις μεγάλες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Πιστεύω ότι μία εκδρομή στο Αμύνταιο και στο Κτήμα Άλφα θα μείνει αξέχαστη σε κάθε φίλο του κρασιού και της καλοπέρασης, και τη συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα. Για μία πρώτη, διαδικτυακή γνωριμία με το πανέμορφο οινοποιείο στο Κτήμα Άλφα, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό εδώ το link.


10/27/2008 01:40:50 am

Ted, with much thanks to you, I visited the Ktima Alpha and sampled their choice wines.

I can't wait to go back next year, thank you!

Reply
10/27/2008 01:43:55 am

My pleasure Peter. Maybe next year we should arrange a trip to Ktima Alpha and Amyntaio together. There's lots of amazing gourmet secrets in the area that beg to be discovered!...

Reply
10/28/2008 04:04:30 am

ekpliktiko krasi. tora anoigei

ReplyLeave a Reply.