Φέτος το καλοκαίρι είχα τη χαρά να γνωρίσω το Γιάννη Γκελντή, τον γνωστό σε όλους μας σεφ με τις συχνές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Γιάννης λοιπόν είναι ένας άνθρωπος με φαντασία και δημιουργικότητα, αλλά και πολύ ευχάριστος στην παρέα και στο τραπέζι. Εκτός από τις γνώσεις του στην μαγειρική, που τις ξέρουμε όλοι, με εντυπωσίασε η τεχνογνωσία του όσον αφορά στο υγιεινό μαγείρεμα, καθώς και η θεωρία του ότι μπορεί κανείς να αδυνατίσει τρώγοντας. Μάλιστα τον ζήλεψα πολύ γιατί κατάφερε να χάσει πολλά κιλά χωρίς - προφανώς - να χάσει την επαφή του με το φαγητό και την κουζίνα (άντε και στα δικά μας...). Για να φανταστείτε έχει μείνει μισός από όπως τον βλέπετε στην φωτογραφία εδώ, απλά δεν είχα μία πιο πρόσφατη...

Το τελευταίο από τα πολλά βιβλία του Γιάννη έχει ως θέμα τη Φέτα, την οποία εξετάζει ιστορικά και γαστρονομικά, ενώ παραθέτει και πολλές συνταγές (κάποιες γνωστές, άλλες πολύ ψαγμένες) γύρω από το παραδοσιακό μας αυτό τυρί.

Το πιο συναρπαστικό νέο του, όμως, είναι η στενότερη συνεργασία του με τα super market Βερόπουλος, για τα οποία έχει σχεδιάσει μία μεγάλη γκάμα από συσκευασμένα, έτοιμα γεύματα, τα οποία δεν θα είναι μόνο νόστιμα, αλλά θα είναι υγιεινά και σε επίπεδο παρασκευής, αλλά και σε επίπεδο θερμίδων.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και συνταγές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, στη διεύθυνση www.gelntis.com.

Leave a Reply.