Συχνάζω τακτικά στα διάφορα μέρη της Βαλαωρίτου όταν είμαι στο Κέντρο, είτε για καφέ, είτε για φαγητό, είτε για ένα γρήγορο ποτάκι με κάποιο φίλο.

Τώρα μάλιστα που βρήκα και νέο στέκι, θα πηγαίνω ακόμα συχνότερα. Μιλάω για το Sofia's Cafe, που είναι σχετικά καινούριο στην περιοχή. Μου αρέσει γιατί είναι μοντέρνο, φωτεινό και ασυνήθιστα ευρύχωρο - για την περιοχή. Μαζεύει νεαρό κόσμο, αν και δεν λείπουν οι γνωστές φάτσες παραγόντων (πραγματικών και wannabe) της πολιτικής και των ΜΜΕ.

Το μενού περιλαμβάνει καφέδες, γλυκά και αλμυρά σνακς, καθώς και νοστιμότατα σάντουιτς και σαλάτες. Αξίζει όμως να δώσει κανείς και με το μενού ημέρας, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει καλοφτιαγμένα ζεστά πιάτα όπως ριζότο, πάστα, σούπες, αλλά και κάποια πιο ουσιώδη κύρια πιάτα κρεατικών. Το ριζότο λαχανικών και η σούπα κουνουπίδι που δοκιμάσαμε την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εκεί, ήταν και τα δύο νόστιμα, σωστά παρασκευασμένα, και μας κράτησαν καλά για την υπόλοιπη, αρκετά κρύα Νοεμβριάτικη μέρα.

Αξίζει επίσης να σημειώσω το φιλικό και χαμογελαστό service, αλλά και το γεγονός ότι εκτός από τα προϊόντα που σερβίρει, το Sofia's Cafe πουλάει επίσης και μία μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά deli προϊόντα όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, ελαιόλαδα, κρασιά, σάλτσες, μαρμελάδες κλπ. Τέλος, μου αρέσει η λεπτομέρεια του μεγάλου τραπεζιού στο πίσω μέρος του καταστήματος (θα χωράει τουλάχιστον 12 άτομα) όπου μπορεί να καθίσει κανείς είτε επί τούτου, είτε επειδή δεν βρίσκει δικό του τραπέζι (και μπορεί στο κοινό μεγάλο τραπέζι να κάνει και ενδιαφέρουσες, απρόσμενες γνωριμίες...).

Έτσι λοιπόν, αν καμία μέρα βρίσκομαι στο Κέντρο για επαγγελματικά ραντεβού και με ψάχνετε, τώρα ξέρετε που θα με βρείτε... Τα στοιχεία του Sofia's Cafe θα τα βρείτε στην καρτούλα παραπάνω.

Leave a Reply.