Αύριο, Τετάρτη, πετάω για Ρόδο. Είμαι καλεσμένος της εκεί τοπικής αρχής για να μιλήσω σε μία ημερίδα που οργανώνουν με θέμα τον οινοτουρισμό. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα αυτό με μεγάλο ενθουσιασμό, όχι μόνο επειδή χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχει κινητοποίηση για τον οινοτουρισμό, αλλά και επειδή θα είναι μία καλή ευκαιρία να εξετάσω εκ των έσω τον Ροδίτικο αμπελώνα, αλλά και τη γαστρονομία του νησιού.

Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία, αλλά και στα απόκρημνα αμπέλια τα οποία δίνουν το φημισμένο Αθήρι της Ρόδου. Μιλώντας γι αυτό, επειδή τις τελευταίες μέρες έκανα πολλές δοκιμές - αλλά και συγκρίσεις τιμών - σε Ελληνικά και ξένα κρασιά, δράττομαι της ευκαιρίας να (ξανα)αναφέρω το Αθήρι Βουνοπλαγιάς, το λευκό Ρόδος ΟΠΑΠ της Ροδίτικης οινοποιίας EMERY. Δεν είναι μόνο ένα απίστευτα κομψό λευκό κρασί με όμορφα αρώματα και φοβερή οξύτητα και πλείστες διεθνείς διακρίσεις (Wine Spectator κ.α.) - με λιανική τιμή κάτω των €10, η σχέση ποιότητας-τιμής είναι εξαιρετική.


Εννοείται πως θα έχω μαζί laptop, κάμερα, κλπ, οπότε θα μάθετε πρώτοι οτιδήποτε ενδιαφέρον γνωρίσω εκεί. Μάλιστα την Παρασκευή, αν όλα πάνε καλά, θα γνωρίσω και κάποιους ανθρώπους από την Αμερική που θεωρούνται αυθεντίες στο διεθνές οινικό στερέρωμα.

Νεότερα σύντομα...


9/14/2008 07:08:42 pm

doesn't this web site has other languages support??

ReplyLeave a Reply.