Επειδή από αυτό εδώ το blog σας μιλάω κυρίως για το κρασί, δε σημαίνει ότι δεν αγαπώ και τα "σκληρά" οινοπνευματώδη. Απλά τα απολαμβάνω πιο σπάνια, καθώς το κάθε τι έχει την ώρα του.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την premium tequila του φημισμένου οίκου Sauza, την Hornitos, της οποίας έχω γίνει πολύ φίλος τελευταία. Παρασκευάζεται από την καρδιά της καλύτερης Μπλε Αγάβης, η οποία καλλιεργείται σε ειδικές, πρότυπες φυτείες. Ο χυμός της στη συνέχεια ζυμώνεται και αποστάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να διατηρήσει την καθαρότητα των πρωτογενών αρωμάτων του φυτού.

Από τις τρεις ετικέτες Hornitos που κυκλοφορούν στην αγορά, εγώ προτιμώ την Reposado, η οποία έχει υποστεί διπλή απόσταξη και έχει ωριμάσει για 2 μήνες σε δρυ - όχι όμως σε μικρά βαρέλια, όπως οι περισσότερες τεκίλες αυτού του τύπου, αλλά σε τεράστιες δρύινες δεξαμενές με χωρητικότητα 10.000 γαλόνια. Το αποτέλεσμα είναι η πολύ διακριτική παρουσία του ξύλου στα αρώματα της
tequila, για να αναδεικνύει, χωρίς να "καπελώνει" την φυσική αρωματική πολυπλοκότητα της Αγάβης. Επιπλέον το χρώμα της είναι ένα πολύ φίνο off-white, και δεν έχει πάρει την καφετί απόχρωση του ξύλου.

Η Hornitos Reposado έχει την ιδανική γεύση για να πίνεται straight, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάθε λογής κοκτέιλ - για να φτιάξει απολαυστικές Margaritas, να αναμειχθεί με cola, χυμούς, κλπ.

Αν σας άνοιξα την όρεξη για tequila, δεν θα σας αφήσω έτσι... Σας προσκαλώ λοιπόν στο stand της Sauza, στην Έκθεση Premium Stories που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μουσικής. Εγώ θα είμαι εκεί και τις δύο μέρες, πλαισιωμένος από καυτές παρουσίες, και θα ανεβάσουμε τον υδράργυρο στα κόκκινα προσφέροντας τη Hornitos Reposado στους επισκέπτες της έκθεσης. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 3 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 10 το βράδυ. Μη το σκέφτεστε - ελάτε, κερνάμε τεκίλα
!

Leave a Reply.