Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που αγαπούν το κρασί και την παρέα είμαστε ανελαστικοί (για να χρησιμοποιούμε και την γλώσσα των οικονομολόγων) στην κρίση και την απαισιοδοξία των ημερών μας ή απλώς έχουμε βρει το τέλειο αγχολυτικό. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ακόμα και στους χαλεπούς αυτούς καιρούς ξέρουμε και επιμένουμε να περνάμε καλά.

Παίρνω για παράδειγμα τη χτεσινή παρουσίαση του Κτήματος Αϊβαλή που διοργάνωσα στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού. Ακριβώς για να "τη σπάσουμε" στη μιζέρια που υπάρχει παντού γύρω μας, σκέφτηκα να κάνουμε μία όμορφη εκδήλωση με ποιοτικά κρασιά και καλό φαγητό, και τελικά μαζευτήκαμε - αν μέτρησα σωστά - γύρω στους 60 φίλους: μαθητές του τωρινού κύκλου, απόφοιτοι και φίλοι.

Ο Χρήστος Αϊβαλής με τίμησε όχι μόνο με την παρουσία του, αλλά και με τα εξαιρετικά κρασιά του που αναδεικνύουν όλη τη μαγεία της Νεμέας - ανάμεσά τους το εξαιρετικό "Μονοπάτι", η όμορφη φετινή Νεμέα, καθώς και νέες προσπάθειες, όπως το "2" (Cabernet Sauvignon, Syrah) και το μονοποικιλιακό Merlot. Και βέβαια, το πόσο ξεχωριστή ήταν η βραδιά σηματοδοτήθηκε και από τη δοκιμή του μυθικού "4" που μάγεψε τους πάντες - ένα κρασί με λιανική τιμή €60 και ετήσια παραγωγή που δεν ξεπερνάει τις 600 φιάλες, έξι από τις οποίες ανοίχτηκαν χτες "για πάρτη μας".

Δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω και τον πραγματικά εκλεκτό μπουφέ που ετοίμασε ο chef του Bizart, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, με πλούσιο κρεατο-κεντρικό μενού που απογείωσε την οινογαστρονομική μας εμπειρία.

Όπως καταλαβαίνετε περάσαμε εξαιρετικά, και βγάλαμε επιδεικτικά τις (κατακόκκινες από το κρασί) γλώσσες μας στην κρίση. Για εμένα προσωπικά η νύχτα ήταν ακόμα πιο ευχάριστη, αφού (χωρίς να είναι προσχεδιασμένο) έγινε τελικά ένα όμορφο πάρτυ (παραμονής) γενεθλίων, με καλή παρέα, πλούσιο φαγητό και εξαιρετικό κρασί (τί άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;)

Ευχαριστώ όλους θερμά και επιφυλάσσομαι για περισσότερες τέτοιες μαζώξεις - και σύντομα!...

clickable galleries:


Petros M
11/13/2008 02:29:29 am

Kala pernate!!! Thelo kai ego!!!

Reply
11/13/2008 05:17:57 am

Δεν αργεί η σειρά σου... Λέω στο επόμενο να είσαι εσύ ένας από τους καλεσμένους. Τι λες;...

Reply
Nassos
11/13/2008 07:10:21 am

Προτείνω να έρθει ο τυχερός γαμπρός με τον πεθερό μαζί για την παρουσίαση!

Και η κουζίνα να ταιριάζει με τα κρασιά του τόπου σας!!

Reply
11/13/2008 07:37:37 am

Πολύχρονος και από εδώ.
Και φυσικά... πάντα να ανταμώνουμε και... να απολαμβάνουμε παρόμοιες εξαιρετικές βραδιές!

ReplyLeave a Reply.