Μία όμορφη εκδήλωση οργάνωσε και φιλοξένησε χτες το βράδυ το γνωστό Ιταλικό εστιατόριο Sale & Pepe στο Κολωνάκι. Μία εκδήλωση στην οποία, για άλλη μία φορά, η γεύση και η υψηλή γαστρονομία "στρατεύθηκαν" για έναν πραγματικά καλό σκοπό...


Η εκδήλωση "White Diamonds Auction Night" ήταν μία βραδιά με επίκεντρο την εκλεκτή και μυρωδάτη λευκή τρούφα, που αυτό τον καιρό βρίσκεται στο peak της σεζόν της. Όπως όμως προδίδει και ο τίτλος της εκδήλωσης, πριν από το πραγματικά απολαυστικό δείπνο με τις γεύσεις των λευκών διαμαντιών της Alba, διεξήχθη μία δημοπρασία με "πακέτα" (lots) σχεδιασμένα για την απόλαυση της λευκής τρούφας. Καθένα από τα τέσσερα lots περιείχε, εκτός από μία λευκή τρούφα συγκεκριμένου βάρους και μεγέθους, ειδική ξύστρα για το σερβίρισμά της, λάδι αρωματισμένο με τρούφα, ρύζι carnaroli για ριζότο, επίσης αρωματισμένο από το άσπρο διαμάντι, καθώς και από μία φιάλη κρασί - ανάμεσά τους μία χρονολογημένη Σαμπάνια και δύο εκλεκτές ετικέτες Barolo και Barbaresco. Τα τέσσερα lots έγιναν ανάρπαστα, παρότι δεν "χτυπήθηκαν" πολύ πάνω από τις τιμές εκκίνησής τους (είπαμε, είμαστε και σε περίοδο κρίσης), που κυμαίνονταν από €450 ως €800.

Το μενού του δείπνου που ακολούθησε ήταν προσεγμένο και πολύ εκλεκτό. Περιλάμβανε Fondant από polenta και foie-gras, τυρί fontina & μαύρη τρούφα από τη Norcia, συνοδευόμενο από την όμορφα ξηρή Σαμπάνια Ayala Brut Majeur NV, ακολουθούμενο από αυγό τηγανητό με σπανάκι sauté και λευκή τρούφα, συνοδευόμενο από την εξαιρετική Σαμπάνια Jacquesson Avise Grand Cru '97 Extra Brut. Ακολούθησε το Risotto alla Valdostana με λευκή τρούφα, συνοδευόμενο από ένα λευκό Roero Arneis του Οίκου Fratelli Brovia. To κυρίως πιάτο της βραδιάς ήταν στήθος από κοκοράκι ελευθέρας βοσκής με πουρέ πατάτας, λευκή τρούφα και βολβούς braisé με Βarbaresco (φωτό παρακάτω) που συνοδεύτηκε από το αντίστοιχο Barbaresco DOCG '97 του Οίκου Fratelli Brovia. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με επιδόρπιο πιάτο που περιελάμβανε τυρί Τoma di Gressonay με μέλι αρωματισμένο με λευκή τρούφα και τρουφάκια από λευκή και μαύρη σοκολάτα, συνοδευόμενο από ένα επιδόρπιο κρασί Albana Di Romagna Oro 1998.

Η τιμή κατ' άτομο του δείπνου ήταν €120. Το 50% των εσόδων τόσο από την δημοπρασία όσο και από το δείπνο διατέθησαν υπέρ της οργάνωσης προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Τέτοιου είδους (και σκοπού) εκδηλώσεις αξίζουν ολόψυχα την υποστήριξή μας. Υπενθυμίζω ότι το SALE & PEPE βρίσκεται στο Κολωνάκι (Αριστίππου 34, Λυκαβηττός / τηλ. 210-7234102) και διαθέτει και πάρκινγκ.


Leave a Reply.