Χθες, Κυριακή, συνειδητοποίησα ότι είχα πολύ καιρό να πάω για φαγητό στον Χρύσανθο, στην Πεντέλη. Τόσο πολύ, που η τελευταία μου ανάμνηση - εκτός από τα ζουμερότατα μπριζολίδια, βεβαίως βεβαίως - από εκεί ήταν ο πολύ απλός και λιτός χώρος κλασικής εξοχικής χασαποταβέρνας, με την αυλή με το χαλίκι, κλπ.

Αυτά όμως, όπως ανακάλυψα χτες, ανήκουν στο παρελθόν. Ο Χρύσανθος έχει μετακομίσει σε νέο, πιο μοντέρνο χώρο, όπου η έμφαση δίνεται στην άπλα, το φως, το απλό αλλά ταιριαστό ντεκόρ. Με λίγα λόγια έχουν αλλάξει τα πάντα - εκτός από το φαγητό. Αυτό παραμένει νοστιμότατο (ειδικά για κάτι σαρκοφάγα πλάσματα σαν κι εμένα) και πολύ ποιοτικό.

Για όσους δεν έχουν τιμήσει (ακόμα) τον Χρύσανθο, πρέπει να πούμε ότι το μενού είναι σύντομο και απλό. Ξεκινάει με σαλάτες (χωριάτικη, λάχανο/καρότο, χόρτα), φέτα, πατάτες, τζατζίκι και χωριάτικο λουκάνικο. Τα κύρια πιάτα μονοπωλούνται από το εξαιρετικό μοσχαρίσιο κρέας σε τρεις εκδοχές: Μπριζόλα γάλακτος, σταβλίσια και φιλέτο - ψημένα όπως τα θέλει ο πελάτης, είναι πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο. Αν υπάρχει χώρος στο τέλος (κάτι που θα χαρακτήριζα "άθλο" ακόμη και για μένα...) παίζουν και σπιτικά γλυκάκια στον κατάλογο - εμείς δεν τα καταφέραμε, αλλά αν θυμάμαι καλά πρόκειται για γαλακτομπούρεκο και καρυδόπιττα.

Στα προς πόσιν, υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε αναψυκτικό, μπύρα, χύμα κρασί αλλά και 1-2 επιλογές εμφιαλωμένου σε πολύ λογική τιμή (Κατώγι Αβέρωφ στα €18).

Αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω με το γρήγορο και φιλικό σέρβις και την καθαριότητα, με το Χρύσανθο έχουμε μία πολύ καλή επιλογή για μία οικογενειακή κρεατοφαγική έξοδο.

Last but not least, όπως λέμε στη Νεο-Ελληνική, το κόστος: Υπολογίστε ότι θα φάτε καλά, με κρασί και γλυκάκι, και ο λογαριασμός θα "παίζει" γύρω στα €25 το άτομο.

Ο Χρύσανθος βρίσκεται στα Άνω Βριλήσσια (Μεταμορφώσεως & Κολοκοτρώνη 10 / 210-8043342) - πολύ κοντά στο παλιό του μέρος, αν έχετε κι εσείς καιρό να πάτε, σαν κι εμένα. Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο για οδηγίες, αν και ανεβαίνοντας την Λεωφ. Πεντέλης, περνώντας την διαστάυρωσή της με την Αναπαύσεως, θα δείτε λίγο μετά στο δεξί σας χέρι ταμπέλα που θα σας οδηγήσει στην πόρτα του.

Καλή Όρεξη!


Pavlos P.
12/8/2008 03:03:05 am

εγγύηση (και δίπλα στο σπίτι - βασικο!)...
ποτέ δεν έχω διανοηθεί ότι θα μπορέσω να πλησιάσω τα γλυκάκια, έχω γεμίσει πολύ πριν... :-)

ReplyLeave a Reply.