Ακυρώθηκε, σύμφωνα με δελτίο τύπου της διοργανώτριας εταιρείας Vinetum που εστάλη πριν λίγο, η εκδήλωση "Αφρός & Φυσαλλίδες". Ο λόγος είναι προφανής, και αφορά στα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα και γενικότερα την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, επειδή η εκδήλωση εξ ορισμού και αντικειμένου είναι συνυφασμένη με τις Γιορτές, δεν αναβάλλεται απλά, αλλά ακυρώνεται, για να ξαναγίνει την αντίστοιχη εποχή του 2009.

Δεν νομίζω ότι οι ταραχές είναι τελείως ανεξάρτητες από την γενικότερη κρίση, και διαβάζω - όχι συμπτωματικά - ότι οι πωλήσεις της Σαμπάνιας γνωρίζουν ήδη μία κάμψη της τάξης του 20% σε όλες τους τις αγορές - και την Γαλλική, αλλά και αυτές του εξωτερικού - ειδικά για την Ευρώπη οι εξαγωγές έχουν μειωθεί κατά 24%, ενώ στις νέες (για τη Σαμπάνια) αγορές όπως η Ιαπωνία, η Ρωσία και η Κίνα η μείωση αγγίζει το 23%.

Όπως πολύ εύστοχα σχολίασε εκπρόσωπος μίας από τις πιο μεγάλες εταιρείες διανομής Σαμπάνιας στην Ευρώπη, "η Σαμπάνια είναι ταυτισμένη με τη γιορτή και τη χαρά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό οι λόγοι τόσο των ιδιωτών όσο και των εταιρικών μας πελατών για να είναι χαρούμενοι είναι όλο και λιγότεροι..."

Εγώ δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπέρα. Απλά στενοχωριέμαι γιατί ανυπομονούσα (όπως πολλοί άλλοι φαντάζομαι) να περάσω ένα όμορφο Σάββατο με μπόλικο αφρό και φυσαλλίδες...

Leave a Reply.