Όπως κάθε χρόνο, ο αρχισυντάκτης του Wine Spectator, ο Tom Matthews, ζητάει από τους κορυφαίους chef στην Αμερική να ετοιμάσουν μία ειδική συνταγή, την οποία και θα πρέπει να συνδυάσουν με το ιδανικό, κατά τη γνώμη τους κρασί. Στη συνέχεια επιλέγει ο ίδιος ένα κρασί που πιστεύει ότι ταιριάζει καλύτερα με το συγκεκριμένο πιάτο και συγκρίνουν τις επιλογές τους μπροστά σε κοινό (το οποίο συμμετέχει στη δοκιμή) στο πλαίσιο της εκδήλωσης Wine Spectator's Wine Experience.

Στη φετινή δοκιμή συμμετείχαν τρεις από τους πιο διάσημους chef που αυτή τη στιγμή μαγειρεύουν στα καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής. Πρόκειται για τους Mario Batali, Emeril Lagasse και Wolfgang Puck.

Η αναμέτρηση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βασικά της αποσπάσματα στο βιντεάκι που θα βρείτε (ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων, γιατί θα δείτε εικόνες που θα σας ανοίξουν επικίνδυνα την όρεξη...) κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.Παρεμπιπτόντως αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε τις ακριβείς γευστικές και συνδυαστικές σημειώσεις από την αναμέτρηση αυτή κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.
Leave a Reply.